PREGLED LETA 2021

Najbolj brano v tem letu: Slovenija je dihala s košarkarji

Pretresla nas je tudi smrt nekaterih športnih legend.
Fotografija: Luka Dončić je v Tokiu ostal brez odličja. FOTO: Brian Snyder, Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je v Tokiu ostal brez odličja. FOTO: Brian Snyder, Reuters

Tudi leto 2021 je postreglo s kar nekaj športnimi vrhunci. Nova zmaga Tadeja Pogačarja na Touru, tri zlata odličja na olimpijskih igrah v Tokiu ... Presežkom kar ni bilo videti konca, ob tem pa je naše bralce med športnimi članki pretreslo tudi slovo nekaterih športnih legend.

Največ pozornosti je požela novica o smrti nekdanjega predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Maxa Mosleyja. »Max je bil zame kot družina. Bila sva kot brata. Na neki način sem kar vesel, saj je trpel predolgo,« je ob njegovi smrti dejal Bernie Ecclestone, nekdanji šef formule 1.

image_alt
Umrla je legenda formule 1: »Na neki način sem vesel, saj je trpel predolgo«

Nenadna smrt športne legende je pretresla tudi Hrvaško: v 59. letu starosti je umrl legendarni rokometaš Zlatko Saračević, ki mu je postalo slabo po zmagi Podravke nad Lokomotivo. Oživljali so ga 40 minut, a mu žal niso mogli več pomagati.

image_alt
Hrvaška zavita v črno: legendarnega športnika zaman oživljali 40 minut

Košarkarski svet se je v črno zavil ob slovesu legendarnega trenerja Dušana Ivkovića. Na pogrebu je krsto nosil tudi njegov nekdanji varovanec v jugoslovanski reprezentanci Jure Zdovc. Ob spominih iz leta 1991, ko je moral zaradi osamosvojitve Slovenije zapustiti reprezentanco, je dejal, da morda ne bi smel priti na pogreb.

image_alt
Zdovc nosil krsto, po pogrebu pa šokiral: Mogoče ne bi smel priti na pogreb

Umrl je tudi legendarni slovenski nogometaš Ivan Toplak, ki je do bronaste medalje na olimpijskih igrah leta 1984 v Los Angelesu popeljal reprezentanco Jugoslavije, v kateri sta bila tudi Srečko Katanec in Marko Elsner. Slovenski šport je izgubil še enega uspešnega športnika. V 60. letu starosti je umrl Bojan Globočnik, nekdanji smučarski skakalec. 

Neprespane noči zaradi košarkarjev

Slovenija je trepetala cele noči in grizla nohte za slovenske košarkarje na olimpijskih igrah. Poraz v polfinalu s Francijo je bil hud udarec za igralce in za navijače, le ena beseda, ki jim jo je na spletnih omrežjih namenil glavni zvezdnik Luka Dončić, pa je vsem segla v srce.

image_alt
Prvi zvezdnik poslal Sloveniji in vesoljnemu svetu sporočilo z eno besedo

Kljub porazu so z vseh strani deževale čestitke našim košarkarjem, med drugim je svoje zapisal tudi predsednik vlade Janez Janša in jim čestital za dober boj.

image_alt
Po porazu se je oglasil premier Janša

Spomini na legende

Med 10 najbolj branimi športnimi novicami je bila tudi zgodba o turškem nogometašu Hakanu Šukurju (49). Legendarni nogometaš v zadnjih letih preživljal težke čase, vstopil je v politiko in bil velik kritik predsednika Erdogana. Toda po neuspelem puču se je moral preseliti v ZDA.

image_alt
Se ga spomnite? Bil je narodni heroj, a danes se preživlja s ...

Na našo skakalno legendo so se spomnili zagrizeni navdušenci nad smučarskimi skoki Poljaki. Primož Peterka je bil namreč ob gostovanju v studiu TV Slovenija neprepoznaven. »Moj bog, kaj si je naredil?!« so se čudili.

image_alt
Poljaki objavili posnetke Primoža Peterke: Moj bog, kaj si je naredil?! (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije