Krambergerjev sklad: skupaj pomagajmo prizadetim

Na stotisoče evrov je iz Krambergerjevega sklada že šlo v roke tistim, ki sami nimajo niti za golo preživetje.
Fotografija: Prizadetim v avgustovski ujmi, ki je pustošila po Sloveniji, lahko najhitreje in najenostavneje pomagate tako, da pošljete SMS z vsebino KRAMBERGER5 na številko 1919. Tako boste prispevali pet evrov za pomoči potrebne. FOTO: PGD Mengeš
Odpri galerijo
Prizadetim v avgustovski ujmi, ki je pustošila po Sloveniji, lahko najhitreje in najenostavneje pomagate tako, da pošljete SMS z vsebino KRAMBERGER5 na številko 1919. Tako boste prispevali pet evrov za pomoči potrebne. FOTO: PGD Mengeš

Ivekov duh živi naprej, saj sta dobrodelnost in pomoč nesmrtni. Sklad Ivana Krambergerja, ki so ga ustanovile Slovenske novice, že več tri desetletja skrbi za to, da tisti med nami, ki jih je prizadela kruta usoda, ne ostanejo sami v tajmračnejših trenutkih življenj. Do zdaj smo pomagali že prek 360 družinam, ki smo jim namenili pomoč v skupnem znesku skoraj 900 tisoč evrov.

 

 
   
S Kučanom in Pučnikom opozarjali na krute usode

V želji pomagati smo združili tudi tiste, za katere bi utegnili reči, da nam ne bo uspelo. V upravnem odboru Krambergerjevega sklada sta nekoč skupaj pomagala Milan Kučan in Jože Pučnik. Od leta 1992 smo ob pomoči dobrotnikov – vas, naših zvestih bralcev – več sto  družinam in posameznikom v stiski podarili že več stotisoč evrov evrov. Dali smo jih v roke tistim, ki so socialno, gmotno, zdravstveno ali kako drugače ogroženi. 

Vemo, da je takih, ki potrebujejo pomoč, ogromno. Preveč, da bi roko opore lahko ponudili vsem. Pri vprašanju, komu najbolj pomagati, zato sodelujemo s socialnimi službami, Karitasom, z Rdečim križem in ostalimi, ki opozarjajo na krute človeške usode in jim marsikdaj znajo pomagati.

Pomagate lahko tudi tako, da opozorite na kruto usodo, ki je doletela vaše bližnje: prijatelje, znance, sosede ... Vabimo vas, da nam na e-poštni naslov: info@slovenskenovice.si čim bolj natančno opišite njihovo bedo in usodo, ki jih je doletela. Potrudili se bomo, da bomo tistim, ki bodo pomoči najbolj potrebni, to tudi ponudili. Sklad Ivana Krambergerja bo poskrbel, da bo vaš prispevek prišel v prave roke.

Za komunikacijo z uredništvom lahko uporabite tudi spletni obrazec:

QR koda Krambergerjevega sklada za enostavno plačevanje prek mobilne banke.


 
QR koda Krambergerjevega sklada za enostavno plačevanje prek mobilne banke.  
Ste vedeli? Pisalo se je leto 1992

Pomoč Slovenskih novic je novembra 1992 prva prejela družina Živkovič iz Haloz. Znašala je 300.000 tolarjev. Dragica je imela za seboj revno otroštvo, z možem sta se selila iz enega podnajemniškega stanovanja v drugo, se ob dveh nadobudnežih odločila za gradnjo, a je izguba službe, ne po lastni krivdi, botrovala še težjim časom. »Ko bi vsaj hišo lahko do konca zaprli in opremili vsaj eno sobo.« Dragica je s prispevki dobrih ljudi lahko uresničila sanje o dveh velikih oknih, sedmih vratih, električnem kablu, ladijskem podu, opažu okrog strehe. Na koncu se je zahvalila: »Vsem dobrim in velikim ljudem v mali Sloveniji želimo veliko sreče in zdravja v življenju. In še enkrat hvala! Srečno!«

Hitro plačilo preko spletne banke

Uporabniki spletne banke na mobilnih telefonih lahko izvedete hitro plačilo v Krambergerjev sklad preko t.i. univerzalnega plačilnega naloga (UPN). Odprite vašo spletno banko na mobilnem telefonu ali tablici, poiščite možnost skeniranja QR kode in kamero usmerite v QR kodo, ki se nahaja ob tem besedilu. Avtomatično se vam bodo predizpolnila vsa potrebna polja, vi izberete le znesek, ki ga želite darovati.

______________

Pravila in pogoji za rabo SMS-donacije