ROKOMET

Hrvaška zavita v črno: legendarnega športnika zaman oživljali 40 minut

Star je bil 59 let.
Fotografija: Star je bil 59 let. FOTO: Myshkovsky Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Star je bil 59 let. FOTO: Myshkovsky Getty Images/istockphoto

Hrvaški šport je zavit v črno. V bolnišnici v Koprivnici je umrl legendarni rokometaš Zlatko Saračević (59), ki mu je postalo slabo po zmagi Podravke nad Lokomotivo.

Zlatan (Zlatko) Saračević (na fotografiji levo). FOTO: Sasa Pahic Szabo
Zlatan (Zlatko) Saračević (na fotografiji levo). FOTO: Sasa Pahic Szabo
Medtem ko so njegove igralke slavile zmago nad velikimi tekmicami, je Saračeviću postalo slabo. Po tekmi je domov peljal trenerko vratark Barbaro Stančin. Ko sta stala pred semaforjem, mu je postalo slabo. Barbara je takoj poklicala rešilce, ti pa so ga odpeljali v bolnišnico v Koprivnico. Tam so ga oživljali 40 minut, a mu žal niso mogli več pomagati.

Preden je leta 2018 prevzel Podravko, je vodil Zagreb, Zamet in je bil pomočnik trenerja hrvaške reprezentance. Kot rokometaš je bil znan kot odličen desni zunanji igralec z odlično levico. Med drugim je s Hrvaško osvojil zlato medaljo na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 pod vodstvom Velimira Kljaića.

Z Jugoslavijo je osvojil bron na olimpijskih igrah v Seulu leta 1988 in zlato na svetovnem prvenstvu v Švici leta 1986. S Hrvaško je osvojil še srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu na Islandiji leta 1995 in bronasto na Portugalskem na evropskem prvenstvu leta 1994.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas