PREGLED LETA 2021

To so novice iz sveta, ki so vas najbolj pritegnile v 2021

Naši bralci ste največkrat kliknili na članke, ki so bile povezani s Hrvaško, z naravnimi in vremenskimi katastrofami po svetu in seveda s koronavirusom.
Fotografija: Bralci ste največkrat kliknili na članke, ki so bili povezani s Hrvaško, z naravnimi in vremenskimi katastrofami po svetu in seveda s koronavirusom. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Bralci ste največkrat kliknili na članke, ki so bili povezani s Hrvaško, z naravnimi in vremenskimi katastrofami po svetu in seveda s koronavirusom. FOTO: Getty Images, Istockphoto

V letu, ki se je pravkar končalo, je svet zaznamovalo veliko dogodkov, poleg epidemije koronavirusa seveda. A vseeno ste bralci spletnih Slovenskih novic med vestmi iz tujine največkrat klikali na tiste, ki so bile tako ali drugače povezano s to virusno nadlogo. Poleg tega pa so vas zelo pritegnile novice o sosednji Hrvaški.

Tako je bil najbolj bran članek, v katerem smo pred začetkom glavne turistične sezone poročali o velikih podražitvah nastanitev na Hrvaškem.

image_alt
Slabe novice za tiste, ki boste letos počitnikovali na Hrvaškem

Koronavirus je požel ogromno zanimanja. Zanimali so vas neželeni učinki po prebolelem covidu, o katerih so poročali britanski frizerji.

image_alt
Ljudjem, ki so zboleli za covidom, se dogaja nekaj nenavadnega

Leto 2021 je bilo tudi leto velikih naravnih katastrof in ena takšnih je bil uničujoči potres v Čilu.

Tragična covid zgodba, ki se je zgodila na Hrvaškem, je prav tako pritegnila veliko pozornosti. Slobodan z Reke je bil dvakrat cepljen, a je po prihodu v bolnišnico po petih dneh umrl zaradi covida.

image_alt
Dvakrat cepljen in negativen prišel v bolnišnico, po petih dneh pa umrl zaradi covida

Ob covidu, ki je že dve leti del našega vsakdana, pa se žal pojavljajo tudi druge zelo nevarne, čeprav redke bolezni. Poročali smo, da so v ZDA odkrili nevarno virusno bolezen, ki se začne kot gripa.

image_alt
Pojavila se je nevarna virusna bolezen: začne se kot gripa, nato pa ...

Kaj pa je o covidu lani napovedal najbogatejši zemljan? Preverili smo napovedi Billa Gatesa, ki je bil optimističen.

image_alt
Bill Gates napovedal, kdaj bo konec pandemije

Poročali smo tudi o zgodbi hrvaškega para, ki se je že veselil naraščaja, a so v petem mesecu nosečnosti zdravniki ugotovili, da ima plod veliko anomalijo, zaradi katere ne bo preživel.

image_alt
Šokantno razkritje nosečnice z Reke: to naj bi počeli v Sloveniji

Vreme je tudi tema, ki je naše bralce zelo pritegnila, ko smo preverjali, ali se nam obeta zima stoletja in na kaj ob klimatoloških spremembah opozarjajo znanstveniki.

image_alt
Prihaja zima stoletja? Znanstveniki opozarjajo ...

V poletnem času so tradicionalno zelo brane novice, povezane s Hrvaško, kjer seveda dopustuje največ Slovencev. Še posebej, kadar na letovanje vpliva nestanovitno vreme oziroma se obetajo ujme in ostale vremenske nevšečnosti.

image_alt
Na Hrvaškem gorijo alarmi: »Zaščitite sebe in svoje imetje«

Za konec pa še o dogodku, ki je sicer povezan s koronavirusom, a tokrat ne s smrtjo ali z okužbami. Na covidnem oddelku ene izmed bolnišnic, kot so poročali iz Portugalske, je ena izmed pacientk opazila nekaj nenavadnega.

image_alt
Šok na covidnem oddelku: pacientka ni mogla verjeti, kaj vidi (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije