POGAJANJA

Vlada in Fides redkobesedna, Bešič Loredan pa: »Da se na blatimo v javnosti, da ne peremo perila« (VIDEO)

Dokler pogajanja potekajo, o podrobnostih ne bodo govorili, je pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin.
Fotografija: Konrad Kuštrin in Danijel Bešič Loredan. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube
Odpri galerijo
Konrad Kuštrin in Danijel Bešič Loredan. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube

Vladna stran je sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Fides na današnjih pogajanjih predstavila svoj predlog. Kot je pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin, se bodo do njega opredelili do ponedeljka, ko bodo nadaljevali pogajanja. Vsebine vladnega predloga pa danes niso razkrili.

image_alt
Zdravnik brez dlake na jeziku: Zakaj stavkamo le za višje plače, zakaj ne stavkamo za tole ...

Kuštrin je namreč pojasnil, da so se dogovorili, da dokler pogajanja potekajo, o podrobnostih ne bodo govorili. Na vprašanje, ali so se pripravljeni pogajati znotraj enotnega plačnega sistema, je odgovoril, da »če se ne bi bili pripravljeni pogajati, sploh ne bi bili tu« in da so »vse možnosti odprte«.

Izstop iz enotnega plačnega sistema za vlado ni sprejemljiv

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je ob tem ponovil, da izstop katere koli skupine iz enotnega plačnega sistema za vlado ni sprejemljiv. Se je pa vlada pripravljena pogajati.

Pri tem je poudaril, da je zdravstvo za vlado celota in da je treba plače v zdravstvu urediti. Pričakuje trda pogajanja s Fidesom, a verjame, da je kompromis možen. »Vse, kar si želi vlada, je, da se pogovarjamo brez stavke, da so pacienti oskrbljeni. In ko ves sistem dela, se mi v ozadju trdo pogovarjamo.

image_alt
Vlada poziva Fides, da stavko prekliče

Dali smo nekaj plačnih razredov, kar pač zmoremo,« je o izhodiščih povedal Bešič Loredan in dodal zgolj še, da se predlog nanaša na vsa delovna mesta za zdravnike in zobozdravnike, pri čemer so za mlade zdravnike ponudili več. O podrobnostih vladnega predloga tudi minister ni želel govoriti, »da se na blatimo v javnosti, da ne peremo perila«, da imajo pacienti oskrbo, ki jo potrebujejo.

image_alt
Razkrili vrtoglave zaslužke zasebnikov, pri enem zaposlen tudi minister

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije