KONCESIONARJI

Razkrili vrtoglave zaslužke zasebnikov, pri enem zaposlen tudi minister

Estetika Fabjan je imela lani 1,4 milijona evrov dobička.
Fotografija: FOTO: Depositphotos
Odpri galerijo
FOTO: Depositphotos

V oddaji Tarča so razkrili zaslužke najmočnejših zasebnikov s koncesijo, ti imajo čedalje večje dobičke, saj opravljajo večinoma tiste storitve, ki so dobro plačane, stroški pri njih pa so najnižji. 

Estetika Fabjan je klinika za estetsko kirurgijo, ki jo vodi družina Fabjan. Lani je imela 1,4 milijona evrov dobička. Kirurški sanatorij Rožna dolina je imel dobiček milijon evrov, Medicinski center Iatros v lasti kirurga Pavleta Košoroka pa 600.000.

Nekaj manj – 580.000 evrov dobička – je imela Kirurgija Bitenc v lasti kirurga Marka Bitenca. Tam operira tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Medicinski center Medicor za srčno kirurgijo je lansko leto zaključil s 420.000 evri dobička. Večinska lastnica je Metka Zorc, manjši delež ima tudi ljubljanska nadškofija. Svoj dobiček je lani na 450.000 evrov povečal tudi Kirurški center Toš.

V Tarči so še ugotovili, da lahko zdravniki pri zasebnikih zaslužijo 10 tisočakov bruto ali več, a jih plače z dodatki in nadurami v javnem zdravstvu krepko presegajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije