BRALCI STE IZBRALI

Preverite, kdo je vaš najljubši kolumnist v letu 2022

Med 20 najbolj branimi kolumnami, je kar 18 njegovih.
Fotografija: Matej Lahovnik, slovenski politik, pedagog, publicist in ekonomist.  FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Matej Lahovnik, slovenski politik, pedagog, publicist in ekonomist.  FOTO: Leon Vidic, Delo

Naš najbolj brani kolumnist je Matej Lahovnik, ki ima med 20 najbolj branih kolumen kar 18. Najbolj brana z več kot 28.000 različnimi bralci je bila kolumna »Črni oblaki«, v kateri na svoj pronicljivi način razkrinkava energetsko krizo in problematizira nekaj tako vsakdanjega, kot je položnica za komunalo.

Druga najbolj brana z več kot 24.000 bralci je bila kolumna »Navite cene na hrvaški obali«, v kateri se dotika vse višjih cen in pravi, da je čas poceni turizma na Hrvaškem v visoki sezoni minil in se ne bo več vrnil. Ker je Hrvaška sprejeta tudi v schengensko območje, pomeni, da ne bo več zoprnega čakanja na mejnih prehodih, zato bo v prihodnje turistov še več, cene pa ob višjem povpraševanju kvečjemu višje.

Tretja najbolj brana kolumna z več kot 23.000 različnimi bralci je bila kolumna »Obdavčitev nepremičnin«, v kateri pravi, da se nepremičnine nikoli ne obdavčujejo po kvadratnih metrih, ampak, če že, po vrednosti. In zraven pojasnjuje, kaj določa vrednost.

Matej Lahovnik je najljubši kolumnist bralcev Slovenskih novic. FOTO: Leon Vidic, Delo
Matej Lahovnik je najljubši kolumnist bralcev Slovenskih novic. FOTO: Leon Vidic, Delo

image_alt
Komentar Mateja Lahovnika: Sankcije proti Rusiji

image_alt
Kolumna Mateja Lahovnika: Zlom zdravstva

image_alt
Komentar Mateja Lahovnika: Pet evrov

V letošnjem letu sta poleg zgoraj omenjenih najbolj odmevala še njegova komentarja »Na robu vojne« z malo več kot 23.000 različnimi bralci in komentar »Vzporedna svetova« z več kot 20.000 različnimi bralci.

Brali ste tudi

Domen Mal. FOTO: Dejan Javornik
Domen Mal. FOTO: Dejan Javornik

Najbolj brana kolumna, ki ni nastala izpod tipkovnice bivšega ministra Lahovnika, je komentar našega sodelavca Domna Mala »Celjska sramota«.

V njej razkrinkava zdravniške napake, ki so povzročile eno najodmevnejših zdravstvenih afer leta, in sicer zamenjavo pacientov v celjski bolnišnici.

Druga najbolj brana kolumna, ki ni nastala izpod peresa Lahovnika je kolumna našega sodelavca Lovra Kastelica »Ruski tiran«, kjer piše o političnih analitikih, fašizmu, Hitlerju in Putinu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije