PREGLED LETA 2021

Najbolj brane novice iz Slovenije v letošnjem letu o zdravju in covidu 19

Najbolj bran je bil prispevek o tem, kdaj bodo zaprli državo.
Fotografija: Bo epidemije sploh kdaj konec? FOTO: Florence Lo, Reuters
Odpri galerijo
Bo epidemije sploh kdaj konec? FOTO: Florence Lo, Reuters

Že drugo leto zapored je zaznamovala pandemija covida 19. Lani smo predvidevali, da nas bo novega virusa rešilo cepljenje, realnost pa je letos pokazala precej drugačno sliko. Veliko smo se v letu 2021 ukvarjali z zdravjem, zdravstvenim sistemom in njegovimi pomanjkljivostmi, zato se ni čuditi temu, da je tudi med 10 najbolj branimi novicami o Sloveniji, kar nekaj takšnih, ki se ukvarjajo s to tematiko. Najbolj bran je bil prispevek o tem, kdaj bodo zaprli državo

image_alt
Poklukar sporočil ključni datum: Takrat bomo zaprli Slovenijo, razen če ...

Druga najbolj brana novica je iz četrtega vala epidemije. Zdravnico je presenetilo, na kakšno nezaupanje je naletela pri pacientki. 

image_alt
Slovenska zdravnica med nočnim dežurstvom doživela šok

Na tretje mesto po branosti se je uvrstila žalostna novica o znani Slovenki, ki so ji po poslovnem in osebnem stečaju, prodajali družinski dom. Osvežite si spomin na spodnji povezavi.

image_alt
Znani Slovenki grozi, da bo ostala brez doma

Množično ste brali tudi novico o dvigu minimalne plače in uskladitvi najnižje urne postavke za priložnostno delo, ki je začela veljati februarja.

image_alt
Od danes velja novost, ki bo razveselila številne Slovence

Šok na hotelskem kopališču je zanimal veliko naših bralcev. Novica o nepridipravu, ki se je pritihotapil v okolico bazenov, je bila z Bleda. Na spodnji povezavi lahko preberete, kaj se je dogajalo.

image_alt
Šok na hotelskem kopališču na Bledu: poglejte, kaj se je plazilo po tleh

Šesta najbolj brana novica je bilo poročilo o novi drogi, ki je prišla na trg v začetku tega leta in zastrupila številne mlade uživalce. 

image_alt
V Ljubljani so se vrstile zastrupitve, potrebovali so nujno medicinsko pomoč

Pretresla vas je tudi smrt priljubljenega vremenarja, o kateri smo poročali v spodnjem članku, ki se je uvrstil med najbolj brane letos.

image_alt
Umrl priljubljeni slovenski vremenar

In spet smo prišli do zdravja ali bolj točno povedano – do bolezni. Prispevek o Magnificu in tem, kako se z boleznijo njegove žene spopadata oba, vas je zelo zanimala.

image_alt
To je storil Magnifico, ko je izvedel, da je njegova Barbara zbolela

Tudi zadnji dve novici na seznamu desetih najbolj branih letos v kategoriji Novice Slovenija sta s področja zdravstva in sta poročali o stanju glede covida 19. Oktobra vas je razburil nov porast okužb v eni izmed slovenskih občin.

image_alt
Drastično poslabšanje: v tej občini je prišlo do lokalnega izbruha covida

Na 10. mestu pa je tema, ki je v tem letu najbolj razdvajala in še razdvaja Slovence, in sicer cepljenje proti covidu 19. Ničkoliko polemik je vzkliko o tem, veliko prijateljstev se je zaradi tega skrhalo, celo znotraj družin. Marsikateri necepljeni se je ob jesenskih omejitvah za necepljene omehčal, nekateri pa še vedno vztrajajo pri svojem prepričanju.

image_alt
Kmalu omejitve za necepljene

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije