HUDOURNIKI

Izdano opozorilo: nevihtam in nalivom bodo sledile nove težave

Zapade lahko do 50 litrov dežja na kvadratni meter, lokalno še več.
Fotografija: Vodotoki in neurniki lahko hitro narastejo (simbolična fotografija). FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Vodotoki in neurniki lahko hitro narastejo (simbolična fotografija). FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Danes nikamor brez dežnika. Vremenoslovci napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno vreme s pogostimi plohami in nevihtami, mogoči bodo tudi močnejši nalivi. Dež je prinesel ohladitev, a poleg besnenja narave prinaša še eno nevšečnost.
 
Preberite še:
Narava besnela nad Slovenijo, marsikje toča
Na Mali Mojstrovki izčrpane ujelo neurje
VIDEO: Umrla v neurju: 27-letnici veter prevrnil avto
Na Primorskem strela ubila moškega

Po meteorološki napovedi Agencije RS za okolje (Arso) bodo predvsem v južni polovici države intenzivne padavine, do večera lahko pade do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno tudi več. Nevihte z nalivi in močnejšimi sunki vetra se lahko sredi dneva in popoldne pojavljajo na severovzhodu države. Padavine bodo popoldne in zvečer od zahoda oslabele.

Po hidrološki napovedi Arsa se bo vodnatost rek povečala po vsej državi, dopoldne predvsem v južnem in zahodnem delu, kasneje tudi drugod. Ob lokalnih močnejših padavinah lahko hitro in močno narastejo manjši vodotoki in hudourniki povsod po državi.

Plimovanje morja ob slovenski obali bo povišano, morje lahko med 18. in 20. uro poplavi najnižje ležeče dele obale v višini do 10 centimetrov.

V novi teden z več sonca

V ponedeljek dopoldne bodo reke počasi upadale, popoldne pa lahko posamezne znova prehodno narastejo. ​V ponedeljek bo več sonca na zahodu, drugod bo spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne bodo še plohe in nevihte. V torek in sredo bo večinoma sončno, popoldne lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.

Postopoma se bo otoplilo, a novega vročinskega vala nam za zdaj ne napovedujejo.

Iz nekaterih evropskih držav poročajo o poplavah zaradi obilnega deževja:


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije