TRAGIČNO

VIDEO: Umrli v neurju: 45-letnico ubila strela, 27-letnici prevrnilo avto

V Rimu zaradi poplav evakuirali ljudi.
Fotografija: V 24 urah so v osrednji Evropi zabeleželi več kot 373 tisoč strel. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
V 24 urah so v osrednji Evropi zabeleželi več kot 373 tisoč strel. FOTO: Shutterstock

DUNAJ, RIM – Ne le v Sloveniji, ampak tudi pri naših sosedih je sobota minila v znamenju vremenskih nevšečnosti. Na avstrijskem Štajerskem in Tirolskem se je v soboto zvečer razbesnelo hudo neurje. S Tirolskega poročajo o številnih poplavah in zemeljskih plazovih ter porušenih drevesih.
 
Preberite še:

Narava besnela nad Slovenijo, marsikje toča

VIDEO: Umrla v neurju: 27-letnici veter prevrnil avto



Na avstrijskem Štajerskem je odkrivalo strehe, gasilci so morali posredovati več kot stokrat. Na strehah številnih hiš je nastala velika gmotna škoda, hkrati jih morajo čim prej popraviti, saj so za danes napovedane nove nevihte.

Neurje po do zdaj znanih podatkih poleg gmotne škode ni zahtevalo poškodovanih.

Drugače pa je bilo v Italiji, kjer je v mestu Fiumicino v bližini mednarodnega letališča Leonardo da Vinci umrla 27-letnica. Sunek vetra je prevrnil njen avto, ki je nato padel v kanal.

Neurje je v Fiumicinu povzročilo veliko gmotno škodo. Za nekaj ur so morali zapreti tudi tamkajšnje letališče. »Stanje je kot po kakšni vojni,« je posledice neurja komentiral župan občine Esterino Montino.

Severe Weather Europe poroča, da je Fiumicino verjetno zadel tornado, ki naj bi bil usoden za 27-letnico.


V Toskani je neurje povzročilo gmotno škodo in poplave. Najhuje je bilo v pokrajini Arezzo, od koder poročajo o moškem, ki je umrl zaradi zemeljskega plazu. V bližini Bolzana na Južnem Tirolskem je med ekstremnim gorskim tekom strela udarila v 45-letno Norvežanko, ki je kasneje umrla za posledicami poškodb.

O gmotni škodi in poplavah poročajo tudi iz Rima. Zaradi nekaterih poplavljenih stavb so morali gasilci iz stanovanj evakuirati ljudi. Voda je zalila tudi podzemno železnico, zaradi česar so morali začasno zapreti dve postaji.


O poplavah poročajo tudi iz Francije in Španije:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije