DIVJA NOČ

Narava besnela nad Slovenijo, marsikje toča

Danes bo deževno, nastanejo lahko tudi močnejši nalivi.
Fotografija: Nevihte nas čakajo tudi danes. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Nevihte nas čakajo tudi danes. FOTO: posnetek zaslona

LJUBLJANA – Noč s sobote na nedeljo je bila marsikje po državi precej burna, za večji del države pa je oranžni alarm prižgan tudi za danes. Predvsem v južni polovici Slovenije bodo ob nevihtah močnejši nalivi.
 
Preberite še:
VIDEO: Umrla v neurju: 27-letnici veter prevrnil avto

Čehe na Mali Mojstrovki ujelo neurje

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so zaradi neurja zabeležili 33 dogodkov, posredovalo pa je 20 gasilskih enot. Gasilci in komunalne službe so posredovali v občinah Grosuplje, Koper, Piran, Izola, Ankaran, Ptuj, Tolmin, Brežice, Gornja Radgona, Lenart, Krško, Cerkno, Ljubljana in Rače - Fram. Predvsem so črpali meteorno vodo, zavarovali objekte s protipoplavnimi vrečami, odstranjevali podrta drevesa, nudili pomoč občanom zaradi prekinitve dobave električne energije, trikrat pa so posredovali zaradi udarov strel.

V sobotnih večernih urah se je med neurjem v občini Krško na ceste podrlo več dreves, v Krškem pa je na več mestih poplavilo glavno cesto. Posredovali so dežurni delavci, ki so očistili odtočne kanale in razžagali ter odstranili podrta drevesa. Gasilci so na Trgu Matije Gubca v Krškem iz kletnih prostorov poslovnega objekta prečrpali približno dva kubična metra meteorne vode.

Med neurjem je v naselju Gabrje pri Dobovi udarila strela v dimnik stanovanjskega objekta. Gasilci so pregledali okolico udara strele in zamenjali poškodovane strešnike. Požara ni bilo.

Poročali smo že, da je strela na Primorskem ubila moškega, ko je okoli 15.30 udarila najprej v drevo, nato pa vanj.

V občini Ptuj je močan veter odkril streho objekta. 

V večernih urah se je med neurjem v občini Sevnica na ceste podrlo več dreves.

Ob 19.01 so v Gornji Radgoni zaradi neurja gasilci iz dveh objektov izčrpali meteorno vodo.

V Prekmurju je klestila večja toča:






Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije