KORONAVIRUS

Trend ne popušča: število novookuženih čez 40

V tem tednu je bilo odkritih kar 188 novih primerov.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

V petek je število novih okužb s koronavirusom znova naraslo. Potrjenih je bilo 43 novih primerov. Toliko okuženih je bilo tudi 19. avgusta, pred tem pa je bilo nazadnje število novookuženih tako visoko 3. aprila. Vladna služba navaja, da je zaradi koronavirusa umrla ena oseba, medtem ko na spletni strani sledilnika ne poročajo o smrtnih žrtvah.

V petek so opravili 1.203 testiranja. Hospitaliziranih je 18 bolnikov. Podatki, ki so objavljeni na spletni strani sledilnika, kažejo, da je bilo samo v tem tednu potrjenih 188 novih primerov. V Sloveniji je aktivno okuženih 370 ljudi, do zdaj jih je zbolelo 2.617. Število smrtnih žrtev je 130. 


 

Preberite še: Hrvatje tavajo v temi: toliko Slovencev je virus prineslo iz Hrvaške


Ker je Slovenija sosednjo Hrvaško uvrstila na rdeči seznam, je pričakovati, da bo ta konec tedna na cesti gneča. Vlada je dala Slovencem čas, da se do vključno ponedeljka vrnejo domov in se na tak način izognejo 14-dnevni karanteni. Pristojni pozivajo državljane, naj ne čakajo na zadnji trenutek in se pravočasno vrnejo, da ne bodo obtičali v koloni. Vse, kar morate vedete, če vseeno pristanete v karanteni, pa najdete tukaj

Ste na cesti? Previdno!


Kranjski policisti ob tem pozivajo voznike, da preden se odpravijo na pot, preverijo razmere na cestah. »Stanje na kontrolnih točkah na meji z Avstrijo in Italijo je normalno. Na Karavankah je zastoj na avstrijski strani v smeri Slovenije. V smeri Avstrije na Karavankah trenutno ni večjih posebnosti. Večji zastoj je proti Bledu. Okoli 500 metrov kolone je že pred izvozom Lesce. Vozila stojijo na odstavnem pasu. Za smer Bled je mogoča tudi uporaba izvoza Lipce. Pozivamo k previdnosti, zbranosti in upoštevanju prometnih pravil.«
 
Na spletni strani prometnoinformacijskega portala že poročajo o čakalnih dobah na meji pri vstopu v državo. Na Dragonji se čaka do dve uri, na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane do ene ure, na mejnih prehodih Sečovlje, Sočerga in Starod pa pol ure.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije