DAVKI

To bi lahko Rogliča vrnilo iz Monaka v Slovenijo

Obetajo se spremembe pri obdavčitvi prejemkov, višjih od milijona evrov.
Fotografija: Primož Roglič se je z družino preselil v Monako. FOTO: Primož Čerin 
Odpri galerijo
Primož Roglič se je z družino preselil v Monako. FOTO: Primož Čerin 

Posebna delovna skupina, ki jo vodi davčni strokovnjak Ivan Simič, je na včerajšnjem koalicijskem vrhu predstavila nabor ukrepov za debirokratizacijo na področju davkov, gospodarstva in okolja. Med drugim predlagajo spremembe pri obdavčitvi prejemkov, višjih od milijona evrov, oziroma uvedbo novega dohodninskega razreda, piše Delo.
 
Preberite tudi:

Izplačevanje plač bi zamaknili, upokojencem ob plači še polna pokojnina



To bi pomenilo, da bi se morda vrnili v Slovenijo tisti, ki so zaradi »davčne optimizacije« spremenili svoje stalno prebivališče. Tako visoke prihodke imajo na primer nekateri vrhunski športniki, ki so se prav zaradi visoke dohodnine, ki so jo plačevali, preselili. Med njimi sta tudi trenutno najbolj vroča kolesarja na svetu: Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta si novo domovanje uredila v Monaku.
 
Preberite tudi:

Kakšen boj, Slovenca ugnal le Superman



Kot je Simič sam izpostavil, je njuna selitev edina logična in zato pozval k spremembam. Če posamezni vrhunski športnik na primer na leto prejme tri milijone evrov prihodkov, zdaj plača 1,5 milijona evrov dohodnine, po novem pa bi plačal slabih 700.000 evrov, še piše Delo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije