DAVKI

To bi lahko Rogliča vrnilo iz Monaka v Slovenijo

Objavljeno 16. september 2020 19.21 | Posodobljeno 16. september 2020 22.16 | Piše: Š. R.

Obetajo se spremembe pri obdavčitvi prejemkov, višjih od milijona evrov.

Primož Roglič se je z družino preselil v Monako. FOTO: Primož Čerin 
Posebna delovna skupina, ki jo vodi davčni strokovnjak Ivan Simič, je na včerajšnjem koalicijskem vrhu predstavila nabor ukrepov za debirokratizacijo na področju davkov, gospodarstva in okolja. Med drugim predlagajo spremembe pri obdavčitvi prejemkov, višjih od milijona evrov, oziroma uvedbo novega dohodninskega razreda, piše Delo.
 
Preberite tudi:

Izplačevanje plač bi zamaknili, upokojencem ob plači še polna pokojninaTo bi pomenilo, da bi se morda vrnili v Slovenijo tisti, ki so zaradi »davčne optimizacije« spremenili svoje stalno prebivališče. Tako velike prihodke imajo tudi nekateri vrhunski športniki, ki so se prav zaradi visoke dohodnine, ki so jo plačevali, preselili. Med njimi sta tudi trenutno najbolj vroča kolesarja na svetu Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta si novo domovanje uredila v Monaku.
 
Preberite tudi:

Kakšen boj, Slovenca ugnal le SupermanKot je Simič sam izpostavil, je njuna selitev edina logična in zato pozval k spremembam. Če posamezni vrhunski športnik na leto prejme tri milijone evrov prihodkov, zdaj plača 1,5 milijona evrov dohodnine, po novem pa bi slabih 700.000 evrov, še piše Delo.
Deli s prijatelji