ZAPLETI PO CEPLJENJU

Poglejte, kako se je na odločitev vlade odzval Mario Fafangel

Le nekaj ur po tem, ko je Beovićeva dejala, da cepljenja s cepivom janssen zaradi hudih zapletov ne bi nadaljevala, je vlada odločila, da bo od Madžarske naročila 100.000 odmerkov tega cepiva.
Fotografija: Mario Fafangel. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Mario Fafangel. FOTO: Uroš Hočevar

Slovenijo je v torek pretresla vest, da življenje 20-letnice po cepljenju proti covidu 19 s cepivom janssen visi na nitki. Vzrok: krvni strdki, ki krožijo po njenem telesu.

Vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović je za Val 202 dejala, da po njenem mnenju ne bi smeli uporabljati več tega cepiva. »Dogodek je tako tragičen, da je moje osebno mnenje, da v tem trenutku ne bi več tvegali in tega cepiva ne bi več uporabljali.«

A vlada očitno meni drugače, oziroma gre za splet nesrečnih naključij. Na včerajšnji dopisni seji je namreč vlada sprejela predlog za nabavo dodatnih 100.000 odmerkov cepiva janssen. »Na podlagi trenutnih epidemioloških razmer ter izraženega interesa prebivalcev po cepljenju proti covidu 19 z navedenim cepivom bo Slovenija sklenila dogovor z Madžarsko, od katere bo odkupila omenjene odmerke,« so prek spletnih omrežij sporočili zvečer.

Na to odločitev vlade se v svojem prepoznavnem slogu odzval tudi epidemiolog Mario Fafangel. Na twitterju je objavil le animirano sličico, t. i. gif, ki pove več kot tisoč besed. Oglejte si ga:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije