IMAJO GA VEČ, KOT GA POTREBUJEJO

Janševa vlada od Madžarov kupuje 100.000 odmerkov cepiva janssen

Madžarska ima trenutno večje zaloge omenjenega cepiva od dejanskih potreb po cepljenju z njim.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Bernadett Szabo, Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Bernadett Szabo, Reuters

Vlada je na dopisni seji sprejela predlog za nabavo dodatnih 100.000 odmerkov cepiva janssen. Na podlagi trenutnih epidemioloških razmer ter izraženega interesa prebivalcev po cepljenju proti covidu 19 z navedenim cepivom bo Slovenija sklenila dogovor z Madžarsko, od katere bo odkupila omenjene odmerke. Madžarska ima namreč trenutno večje zaloge omenjenega cepiva od dejanskih potreb po cepljenju z njim. Višina nabavne cene cepiva je enaka prodajni ceni tega cepiva neposredno od proizvajalca. To so v sporočilu za javnost zapisali pri Uradu vlade RS za komuniciranje.

image_alt
20-letnica po cepljenju z janssnom izgubila boj za življenje


Ministrstvo za zdravje bo v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve pripravilo potrebne pogodbe, na podlagi katerih bodo izvedli nakup omenjenih 100.000 odmerkov.

Danes je sicer v Sloveniji odmeval primer 20-letnice, ki se po cepljenju s cepivom janssen bori za življenje (povezanost s cepivom še ni potrjena). Po osebnem mnenju vodje svetovalne skupine za cepljenje Bojane Beović bi bilo smiselno ustaviti uporabo tega cepiva, kasneje pa ga uporabljati zgolj za nekatere skupine. Več o tem v članku Konec cepljenja s cepivom janssen? Tako pravi Bojana Beović.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije