PREPRODAJA VSTOPNIC

Organizatorji spektakla razočarani: Goran Dragić si tega ne zasluži

Zavedajo se, kaj se dogaja, zato že prežijo na kršitelje pravil. Pravijo, da jih žalosti, da nekateri izkoriščajo dogodek na tak način.
Fotografija: Goran Dragić FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Goran Dragić FOTO: Jože Suhadolnik

V četrtek ob 12.37 se je začela prodaja vstopnic za košarkarski spektakel, ki ga bo 24. avgusta ob sklenitvi svoje športne poti v ljubljanskih Stožicah gostil Goran Dragić. Vstopnice so bile razprodane v nekaj minutah, številni njegovi največji navijači so ostali razočarani in praznih rok. Dan po prodaji pa so se na črnem trgu že pojavili oglasi vojnih dobičkarjev, ki želijo dogodek, ki ima dobrodelno noto, izkoristiti v svoj prid.

»Žalosti nas, da dogodek, ki ima tako močno dobrodelno noto in s katero res želimo izboljšati življenje socialno šibkim, ljudje izkoriščajo na tak način,« so preprodajo vstopnic komentirali organizatorji dogodka. Andreja K. Potočnik, namestnica direktorja in športnih projektov, ki jih organizira Spontanzo, je dejala, da se sicer zavedajo, da se preprodaja vstopnic dogaja in da njihov dogodek žal ni osamljeni primer. »To je praksa tako na športnem kot tudi na glasbenem področju, ne samo v Sloveniji, temveč tudi drugod po svetu.«

image_alt
Po ekspresno prodanih vstopnicah se je oglasil Goran Dragić

V nadaljevanju je povedala, da sicer preprodajo spremljajo in jo poskušajo skupaj z Eventimom čim bolj preprečiti. »Vsi, ki kupijo takšno vstopnico, predvsem pa vsi prodajalci teh se morajo zavedati, da je preprodaja strogo prepovedana. Razumemo, da niso vsi prišli do svoje vstopnice, a Stožice nimajo neomejenega števila sedežev, zato bo vsaj 11.000 nakupa željnih posameznikov, ki so včeraj izviseli, tekmo lahko spremljalo na malih zaslonih.«

image_alt
Se je že začelo! Vstopnice za Dragićevo poslovilko se prodajajo po šestkratni ceni

Razkrili, kako bodo preklicali vstopnice

Na spletni strani Eventim, kjer so bile vstopnice naprodaj, so zapisali, da je preprodaja prepovedana. Zagrozili so celo s preklicem pri preprodaji kupljenih vstopnic. Na vprašanje, kako bodo ugotavljali, kako je bila kupljena vstopnica, so odgovorili, da bodo lahko v primerih, ko identificirajo preprodajalca in s tem vstopnico, ki jo ponuja na enem od spletnih naslovov, to  preklicali in s tem ljudem onemogočili vstop v dvorano.

»Žalostno je, da se pojavljajo ista imena, ki to dlje načrtno počnejo in s tem odvzemajo možnost tistim, ki bi si naš ali katerikoli drugi dogodek v preteklosti res želeli videti, tega doživeti v živo. Najhujše kršitelje in vse namige zanje, ki jih dobivamo, bomo predali tudi uradnim organom, ker si takšne prakse vseh, ki organiziramo dogodke kakršnekoli narave, ne zaslužimo, predvsem pa si takšnega odnosa ne zasluži glavni protagonist dogodka«. Dodali so še, da so, ravno da bi se temu izognili, omejili nakup števila vstopnic na šest, »a žal nekaterih zaslužkarjev to ni ustavilo«.

Spektakel, kot ga v Sloveniji še ni bilo

Dragićev spektakel bo v Ljubljano privabil velika imena iz sveta košarke. Za zdaj je znano, da v Stožice pridejo Luka DončićNikola Jokić, Luis Scola, Bogdan Bogdanovič, Giannis Antetokounmpo, Jimmy Butler, Jeff Hornacek, Kevin McHale, Steve Nash 

Cene vstopnic se razlikujejo po kategorijah, razpon je med 35 in 449 evri. Za vstopnice v zelenem ringu je treba odšteti 89 evrov ali 75 evrov. V rdečem ringu se prodajajo za 45 in 35 evrov. Najdražje pa so vstopnice ob igrišču. V prvi vrsti je cena vstopnice 449 evrov, v drugi 399, v tretji 349 in v 4. in 5. vrsti 299 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije