TEORIJA ZAROTE?

Marko Potrč šokiral vse: Zapiranje meje s Hrvaško že v 24 urah

Slovenski voditelj še vedno upa, da ima napačne informacije.
Fotografija: Marko Potrč. FOTO: Dejan Javornik 
Odpri galerijo
Marko Potrč. FOTO: Dejan Javornik 

Število novih primerov okužb z novim koronavirusom se iz dneva v dan povečuje pri nas in pri Hrvatih. Kljub temu da je Hrvaška še vedno na t. i. zelenem seznamu držav, bi se po navedbah virov blizu odločevalskih krogov, tako TV-voditelj Marko Potrč, utegnilo to že jutri spremeniti. Na facebooku je zapisal:

»Že vsaj en teden naj bi bilo odločeno/zastavljeno, da sledi jutri, v petek 3. 7. 2020, tako imenovano zapiranje meje s sosednjo Hrvaško oziroma vsaj uvajanje karantene po prehodu meje. To sta mi povedali že dve osebi, ki sta blizu tako imenovanemu krogu odločevalcev.« 
 

Preberite tudi: Beovićeva neizprosna: karantena ob vrnitvi iz Hrvaške že kmalu?​



Gre za teorijo zarote?

Če to drži, se tovrstne odločitve ne sprejemajo na podlagi aktualnih dogodkov, temveč predstavljajo dogovorjen in usklajen načrt iz kakšnih drugih interesov, je prepričan voditelj. Kot nam je dejal po telefonu, si le želi izvedeti resnico, ali se bo meja res jutri zaprla.


Ali informacije, ki jih je dobil Potrč, držijo ali pa gre za še eno teorijo zarote, bomo videli že v naslednjih urah. Ali je res kaj na tem, preverjamo tudi na NIJZ, odgovore še čakamo.



Epidemiološka slika Hrvaške se naglo slabša

Hrvaška je sicer v torek zabeležila 54 novih okužb s koronavirusom, v sredo pa po neuradnih podatkih kar 70. Kazalnik, 14-dnevna pogostost na 100.000 prebivalcev, je že od 28. junija nad 10, kar je bila do nedavno meja za uvrstitev na zeleni seznam. Kljub temu je Hrvaška, tako je odločila slovenska vlada, še vedno varna država. Na naše vprašanje, ali so za Hrvaško podali predlog za umik s seznama varnih držav, in če niso, zakaj ne, so na NIJZ odgovorili samo tole: »Naloga NIJZ je redno spremljanje in ocena epidemiološke situacije v državah EU in schengenskega območja ter Balkana ter sporočanje podatkov.«

Epidemiološka slika Hrvaške in Slovenije FOTO: A. L.
Epidemiološka slika Hrvaške in Slovenije FOTO: A. L.

Število novih pozitivnih primerov FOTO: A. L.
Število novih pozitivnih primerov FOTO: A. L.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije