NEVARNO VREME

Poglejte strašne posledice divjanja vetra (FOTO)

Včeraj je bilo najhujše v Kranju in okolici, kjer je veter povzročal številne težave.
Fotografija: Odpravljanje posledic neurja v Kranju. FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
Odpravljanje posledic neurja v Kranju. FOTO: PU Kranj

Močan veter je v sredo podnevi ter v večernih in nočnih urah prizadel območja 100 občin po celotni državi. Po do sedaj zbranih podatkih so zabeležili 370 dogodkov, od tega največ na območjih občin na Gorenjskem, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Veter je podiral drevje, drogove telefonije ter elektrodistribucije in odkrival ostrešja objektov. Ponekod je bila motena oskrba z električno energijo, v enem primeru pa je zaradi kratkega stika v okolici daljnovoda tudi zagorelo. Zaradi podrtega drevja je bil na nekaj cestnih relacijah oviran promet in poškodovanih nekaj osebnih vozil. Za sanacijo posledic so bili aktivirani gasilci iz 170 enot.
 
Preberite tudi:
Močan veter odkriva strehe, policija sporoča: Niste zaželeni! (VIDEO)
Smrtno nevarno: veter prestavil trampolin na streho skednja
Po mestu letijo kovinski deli strehe, šola pouk odpovedala (FOTO in VIDEO)

Danes se nadaljujejo aktivnosti na terenu zaradi posledic včerajšnjega neurja z močnim vetrom. Policija se je včeraj samo na območju Gorenjske odzvala na 61 nujnih dogodkov, gasilci GRS Kranj pa na okoli 150.

Danes se posledice odpravljajo na okoli 50 lokacijah. Kjer so postavljene zapore, ljudi opozarjajo, naj jih ne prehajajo, ker so postavljene zaradi zagotavljanja njihove varnosti. Prav tako naj se ne zadržujejo na območjih intervencij, ki so večinoma v Kranju z okolico.

Zaradi odprave posledic bo lahko prihajalo še do dodatnih zapor cest. Vozniki naj spremljajo stanje na cestah in prometne informacije. Pazijo naj tudi pešci. V sanacijo poškodovanih streh naj lastniki nepremičnin vključijo strokovnjake, še opozarjajo na policiji in dodajajo, da je varnost na prvem mestu.







Idrijski gasilci so v sredo zaradi močnega vetra posredovali petkrat.





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije