SODNI DAN

Po mestu letijo kovinski deli strehe, šola pouk odpovedala (FOTO in VIDEO)

Objavljeno 05. februar 2020 18.25 | Posodobljeno 05. februar 2020 20.42 | Piše: N. B.

Močan veter na Gorenjskem povzroča številne težave.

Kovinski deli padajo s strehe. FOTO: Damjan, bralec poročevalec
Na Gorenjskem že ves dan vlada izredno stanje. V nakupovalnem centru Planet Tuš veter odkriva streho na objektu, kovinske plošče letijo tudi 100 in več metrov stran, so sporočili iz PU Kranj. »Intervencija poteka. Ljudi pozivamo, naj se odstranijo z območja in upoštevajo ukrepe pristojnih.«

Bralec Štefan nam je posredoval posnetke, ob katerih se človek kar naježi: 


Pouk v četrtek odpade

Intervencije potekajo tudi drugod, saj sunki vetra povzročajo številne težave. Odkrivajo strehe, trgajo panoje, odnašajo predmete in tudi podirajo drevesa, ki ponekod padajo tudi čez ceste in na vozila. Kot so poudarili v GRS Kranj, je gibanje na prostem zaradi izredno močnega vetra nevarno, zato ljudem svetujejo, naj se zadržujejo v notranjih prostorih.

Obsežnejša intervencija je potekala tudi na območju Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju, kjer je veter prav tako odkril del pločevinaste strehe in kjer so za četrtek zaradi tega že odpovedali pouk. Policisti so zaradi varnosti zaprli okolico šole in dostope do stavbe. Dijake so umaknili v varne dele šole, zaradi nevarnosti pa jih niso spustili na prosto.

Bralka Mateja poroča, da je na OŠ Stražišče padlo drevo.

image
Drevo je padlo tudi na OŠ Stražišče. FOTO: Mateja, bralka poročevalkaKako pa je pri vas? Pišite nam s pomočjo spodnjega obrazca in pripnite fotografije ali videoposnetke.
Deli s prijatelji