KOVINSKE PLOŠČE LETIJO NAOKOLI

Močan veter odkriva strehe, policija sporoča: Niste zaželeni! (VIDEO)

Številne ceste po državi so zaradi posledic močnega vetra zaprte.
Fotografija: Drevo je padlo tudi na OŠ Stražišče. FOTO: Mateja, bralka poročevalka
Odpri galerijo
Drevo je padlo tudi na OŠ Stražišče. FOTO: Mateja, bralka poročevalka

V nakupovalnem centru Planet Tuš veter odkriva streho na objektu, kovinske plošče letijo tudi 100 in več metrov stran, so sporočili iz PU Kranj. »Intervencija poteka. Ljudi pozivamo, naj se umaknejo z območja in upoštevajo ukrepe pristojnih,« pozivajo policisti. Intervencije potekajo tudi drugod, saj sunki vetra odkrivajo strehe, trgajo panoje, odnašajo predmete in tudi podirajo drevesa, ta pa ponekod padajo tudi čez ceste in na vozila. Kot so poudarili v GRS Kranj, je gibanje na prostem zaradi izredno močnega vetra nevarno, zato ljudem svetujejo, naj se zadržujejo v notranjih prostorih.

Obsežnejša intervencija je potekala tudi na območju Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju, kjer je veter prav tako odkril del pločevinaste strehe in kjer so za četrtek zaradi tega že odpovedali pouk. Policisti so zaradi varnosti zaprli okolico šole in dostope do stavbe. Dijake so umaknili v varne dele šole, zaradi nevarnosti pa jih niso spustili na prosto.
Policija radovednežem sporoča ...
»Drevesa ponekod padajo tudi čez ceste in na vozila. Vozniki in pešci previdno. Radovedneži niso zaželeni nikjer, razmere so nevarne,« opozarja Bojan Kos iz kranjske policijske uprave.

Močno oviran promet je na glavni cesti Šenčur–Kranj pri križišču Primskovo. Iz Šenčurja proti Kranju je cesta zaprta. Zaradi podrtega drevja zaprt priključek Kranj vzhod v obe smeri. Zaprt je izvoz iz smeri Karavank in uvoz v smeri Ljubljane. Zaprta je tudi glavna cesta Šenčur–Brnik pri letališču. Za voznike, ki imajo vinjeto, je obvoz možen po avtocesti med Brnikom in Vodicami.


Preberite tudi: Smrtno nevarno: veter prestavil trampolin na streho skednja



Zaradi podrtega drevja je polovična zapora na glavni cesti Spodnja Idrija–Godovič pri Zali. Oviran je tudi promet na regionalni cesti Izlake–Zagorje pri Izlakah in na regionalni cesti Kokrica–Polica. Popolna zapora je še na lokalni cesti Šenčur–Britof.




Kilometrska kolona tovornih vozil je na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, polkilometrska kolona pa zaradi del na hitri cesti Koper–Izola med priključkom Semedela in predorom Markovec.

Kakšno pa je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije ali videoposnetke.

Zastoji tudi drugod po državi

Na Celovški cesti je prišlo do verižnega trčenja. FOTO: Petra, bralka poročevalka
Na Celovški cesti je prišlo do verižnega trčenja. FOTO: Petra, bralka poročevalka
Zaradi popoldanske prometne konice je promet upočasnjen na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč. Bralka Petra nam je sporočila, da je do nesreče prišlo na Celovški cesti, in sicer so trčila tri vozila.

V predoru Karavanke promet izmenično enosmerno

V četrtek, 6. februarja, bo med 9.00 in 15.30 promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

6. februarja bo zaradi pregleda predorov oviran promet na cesti Gorenja vas–Škofja Loka med 8. in 11. uro, kjer bo promet proti Škofji Loki potekal po lokalnih cestah, ne skozi predor Sten, med 12. in 15. uro pa na cesti Tržič–Avstrija, kjer bo promet potekal izmenično enosmerno skozi predor Ljubelj.

Predvidoma do 8. marca bo v Ljubljani zaradi rekonstrukcije krožišča za ves promet zaprta Rakuševa ulica.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije