Smrtno nevarno: veter prestavil trampolin na streho skednja

Močan veter podira drevesa in ovira promet.
Fotografija: Pazite, da vas ne odpihne! FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Pazite, da vas ne odpihne! FOTO: Getty Images/istockphoto

Močni sunki vetra ovirajo promet, ponekod na ceste padajo drevesa, veje in razni predmeti, opozarja prometnoinformacijski center. Previdnost ne bo odveč tudi sicer. Velika nevarnost zaradi vetra je ne le na cestah, ampak tudi na drugih javnih krajih. Pozorno spremljajte, kaj se dogaja okoli vas. Največ težav je bilo od 12. ure na območju Kranja z okolico.



Na Ljubljanski cesti v Kranju in v Šenčurju je veter odtrgal reklamni pano. Na Zgornjem Brniku, na cestah Britof–Šenčur, Podtabor–Tržič in v Tenetišah je podrl več dreves.

Na avtocesti med Torovim in Brnikom je z vozila odneslo del tovora.

Na Planini je veter odtrgal več ograjnih panelov, ti pa so pristali na cesti.

Na Kidričevi cesti v Kranju je veter odkril streho na večjem objektu, so sporočili iz PU Kranj.

O težavah zaradi vetra poročajo tudi od drugod. Ponoči zaradi turbulence na Brniku ni moglo pristati letalo, ob 8. uri pa so v Spodnjem Velovleku v občini Ptuj gasilci PGD Spodnji Velovlek in Kicar odstranili tri drevesa, ki so ogrožala stanovanjsko hišo. 

V Gederovcih je močan veter podrl drevo na osebno vozilo in cestišče. Drevo je nekdo odstranil, poroča uprava za zaščito in reševanje.
 
Preberite tudi:
Rdeči alarm: hrvaški otoki odrezani od sveta, burja dosegla 270 km/h
 
Ob 11.05 so gasilci GB Ljubljana odšli na Tržaško cesto v Ljubljani, kjer je s strehe visela pločevina in ogrožala mimoidoče. Gasilci so odstranili kos pločevine v dolžini dveh metrov.

Ob 11.27 je v Bakovcih v občini Murska Sobota veter odpihnil trampolin na lesen skedenj. Posredovali so gasilci PGD Bakovci in odstranili trampolin.
 
Ob 11.36 je v Brezovici veter podrl drevo na cesto. Obveščene so bile pristojne službe v občini Velika Polana, ki so poskrbele za odstranitev drevesa. Ob 11.42 je v Veržeju veter podrl drevo na cesto Veržej–Dokležovje, ob 12.45 pa je veter drevo podrl na cesto v Ljutomeru.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije