V NEZAVESTI

Oče napadenega fotografa: Razbili so mu obraz, vanj so si brisali čevlje

Izgredniki so mu razbili ustnico in brado, kaj bo z zobmi, se še ne ve.
Fotografija: Fotograf in ustanovitelj agencije Bobo Srdjan Živulović. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotograf in ustanovitelj agencije Bobo Srdjan Živulović. FOTO: Jure Eržen, Delo

Četrtkovo popoldne in večer so v slovenski prestolnici zaznamovali nasilni izgredi, ki so se rodili na protestih proti vladnim ukrepom v povezavi z novim koronavirusom. Nasilneži so med drugim obračunali tudi s fotografom Borutom Živulovićem, sinom legendarnega slovenskega fotografa in Pulitzerjevega nagrajenca Srdjana Živulovića. Kot nam je zaupal po telefonu, je Borut še vedno v bolnišnici. Imel naj bi razbito ustnico in del brade, kako hudo je z zobmi, se menda še ne ve. Ima tudi nekaj modric, je pa precej pretresen.
 

Preberite tudi: Na Trgu republike brutalno napadel snemalca, ta je zgrmel po tleh (VIDEO)


 

Borut Živulović. FOTO: Facebook, Borut Živulović
Borut Živulović. FOTO: Facebook, Borut Živulović
Kdo ga je napadel, še ni znano, je pa menda šlo za skupino ljudi. Ko je nezavesten ležal na tleh, so si vanj celo brisali čevlje, nato pa ga je po besedah Živulovića starejšega zaščitil novinar Aljoša Kravanja, ki je poklical pomoč.

»To je del našega dela, seveda je to delo nevarno, na srečo je imel čelado, da ni bilo kaj hujšega. Moramo biti pripravljeni na vse, ljudje so v tem času čudni,« o napadu protestnikov na sina meni Srdjan Živulović. Ostaja pa optimističen, da bo s sinom naposled vse v redu.

Nasilje obsodilo tudi društvo novinarjev

Napad na fotografa in druge novinarske ekipe so obsodili tudi v Društvu novinarjev Slovenije. »Vnovič opozarjamo, da je vsakršno nasilje nesprejemljivo in da takšne razmere ne morejo postati običajno poklicno tveganje pri delu novinarjev, fotoreporterjev in snemalcev, ki na terenu opravljajo svoje osnovno poslanstvo – zbirajo in posredujejo informacije javnosti, ki si zasluži biti obveščena,« so zapisali na svoji spletni strani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije