POGREB FILIPA

Znano, kaj sta govorila Harry in William po pogrebu

Bo prevladala bratska ljubezen ali zamere zadnjih let?
Fotografija: William naj bi bil tisti, ki je hotel, da bo med njim in Harryjem bratranec Peter Philips. FOTO: Pool Reuters
Odpri galerijo
William naj bi bil tisti, ki je hotel, da bo med njim in Harryjem bratranec Peter Philips. FOTO: Pool Reuters

Britanci so nestrpno pričakovali, ali bosta princa William in Harry, sinova prestolonaslednika Charlesa in Diane na pogrebu princa Filipa spregovorila kakšno besedo, potem ko je pred pogrebom prišlo v javnost, da za dedkovo krsto ne bosta hodila drug ob drugem. Kraljica naj bi namreč odločila, da bo med njima hodil bratranec Peter Phillps. Za njuno interakcijo po pogrebni slovesnosti pa je poskrbela Williamova žena Kate Middleton, ki je diskretno zaostala korak ali dva, da sta imela brata nekaj trenutkov zase.

image_alt
Harry in William po pogrebu dedka razveselila Britance (VIDEO)


Kate naj bi Williamu prigovarjala, da se vsaj skuša pobotati s Harryjem. FOTO: Pool Reuters
Kate naj bi Williamu prigovarjala, da se vsaj skuša pobotati s Harryjem. FOTO: Pool Reuters
Upanje, da je bil to začetek sprave med bratoma, pa je zatrlo razkritje, da je bil William tisti, ki je prosil, naj med hojo za krsto med njim in Harryjem hodi njun bratranec Peter, sin princese Anne. Princa sta bila prvič skupaj videna v javnosti, odkar je Harry z ženo Meghan Markle zapustil kraljevo družino in se vrnil domov. Ob vrnitvi v London na pogreb naj bi bil Harry deležen precej hladnega sprejema večine svojih modrokrvnih sorodnikov. Njegova teta princesa Anne, stric Edward in njegova žena Sophie so se obnašali, kot da ga na pogrebu ni. Edini, ki naj bi do njega pokazal kakršno koli simpatijo, naj bi bil stric Andrew, še vedno pa je v zelo prijateljskih odnosih s sestrično Eugenie. Večina sorodnikov pa je zelo zaščitniška do kraljice, po intervjuju Harryja in Meghan z Oprah Winfrey, v katerem sta med drugim kraljevo družino obtožila rasizma in malo pomoči nekdanji igralki pri navajanju na kraljevo življenje. Večinoma so ogorčeni nad obnašanjem Harryja in Meghan.

image_alt
Škandal na Filipovem pogrebu, odvlekla jo je policija (VIDEO)


Harry naj bi bil deležen precej hladnega sprejema. FOTO: Pool Reuters
Harry naj bi bil deležen precej hladnega sprejema. FOTO: Pool Reuters
Med njimi je, kot kaže, tudi William, ki naj brata ne bi pogledal niti enkrat, ko sta v kapeli med pogrebom sedela drug nasproti drugega. Po pogrebu se je William očitno toliko omehčal, da se je obrnil proti Harryju, ki je nagovoril Kate, ter spregovoril nekaj besed z bratom.

image_alt
Kraljica si je obrisala solzo, zadnjič se je poslovila od Filipa (VIDEO)


​Strokovnjaki za branje z ustnic so odkrili, o čem sta govorila princa, ko sta zapustila kapelo sv. Jurija. Sprva sta brata še nosila maske, nato pa sta ju odložila in tisti, ki znajo brati z ustnic so za britanske medije razkrili, o čem sta govorila. »Bil je prav tak, kot je hotel,« naj bi rekel Harry, pri tem pa mislil na pogreb dedka, ki ga je Filip že pred leti sam načrtoval. William je na to odgovoril: »Da, bilo je sijajno, mar ne?«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas