SOJENJE LETA

Johnny Depp dobil tožbo proti nekdanji ženi Amber Heard

Amber mu mora plačati 15 milijonov dolarjev odškodnine.
Fotografija: Johnny Depp. FOTO: Evelyn Hockstein, Reuters
Odpri galerijo
Johnny Depp. FOTO: Evelyn Hockstein, Reuters

Sedemčlanska porota na sodišču v Virginiji je odločila v tožbi med Johnnyjem Deppom in njegovo nekdanjo ženo Amber Heard. Depp je dobil tožbo zaradi obrekovanja proti Heardovi, ki ga je tožila zaradi nasilja v družini.

Preberite še: 

image_alt
Incident na razvpitem sojenju igralskega para: Johnny, to je tvoj otrok! (VIDEO)

Sodišče je odločilo, da za njene trditve ni dokazov. Amber mu mora plačati 15 milijonov dolarjev odškodnine. Deppu so porotniki odmerili 10 milijonov dolarjev odškodnine za škodo, ki jo je utrpel zaradi obrekovanja, ter še pet milijonov dolarjev, ki jih bo morala Heardova plačati zaradi lahkomiselne tožbe. Sodnica Penny Azcarate je nato poroto obvestila o zgornji meji kazenske odškodnine v Virginiji in porota je znesek prilagodila na skupaj 10,35 milijona dolarjev. Med sojenjem, ki je vzbudilo veliko zanimanje javnosti, sta nekdanja zakonca predstavila številne pretresljive podrobnosti iz zakonskega življenja.

58-letni Johnny Depp je tožil Amber Heard zaradi obrekovanja in trdil, da je to uničilo njegov ugled in kariero, ker je leta 2018 v kolumni, ki jo je objavil The Washington Post, zapisala, da je bila med poroko izpostavljena nasilju v družini, ne da bi navedla njegovo ime.

Preberite še: 

image_alt
Popolni zlom ameriške zvezdnice: Posilil me je s steklenico in steno obarval s krvjo! (VIDEO)

Heardova je vložila nasprotno tožbo in zahtevala 100 milijonov dolarjev odškodnine zaradi trditev Deppovega nekdanjega odvetnika Adama Waldmana, da so bile njene obtožbe o zlorabi prevara. Porota je sklenila, da je večji krivec Heardova, ki naj bi škodovala igralčevi karieri. Ugotovila je sicer tudi, da je Deppov odvetnik v enem od treh primerov dejansko obrekoval in Heardovi zato odmerila odškodnino dva milijona dolarjev.

Razočarana Heardova: To je korak nazaj

»Razočaranje, ki ga čutim, se ne da opisati z besedami. Srce se mi je strlo, ker gora dokazov ni bila dovolj proti neprimerno večji moči in vplivu mojega nekdanjega moža. Še bolj sem razočarana zaradi tega, kar ta sodba pomeni za druge ženske. To je korak nazaj, vrača nas v čase, ko so lahko ženske, ki so spregovorile, javno sramotili in poniževali,« je izjavila Heardova.

Depp, ki ga ni bilo na sodišču v času odločitve, pa je sporočil, da mu je porota vrnila življenje. »Pred šestimi leti so se moje življenje, življenja najbližjih in ljudi, ki so me dolga leta podpirali in verjeli vame, za vedno spremenila. Deležen sem bil lažnih, zelo resnih kriminalnih obtožb v medijih, kar je sprožilo množico sovražnih vsebin, čeprav proti meni ni bila nikoli vložena obtožnica,« je sporočil.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas