ODPRLA DUŠO

Strta Severina v solzah: Jokaš v drugi sobi, da te nihče ne sliši

Hrvaška pevka je po odločitvi sodišča strta, a odločena, da se bo borila za sina.
Fotografija: Severina s sinom Aleksandrom v srečnejših časih. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Severina s sinom Aleksandrom v srečnejših časih. FOTO: Instagram

Severina Kojić je po odločitvi hrvaškega sodišča, da mora sina Aleksandra predati njegovemu očetu, srbskemu podjetniku Milanu Popoviću, dala prvi intervju. Za Jutarnji list je v solzah razkrila, da se bo borila za sina in zdržala ta boj, ker jo njen otrok potrebuje tako, kot je.
 
Preberite tudi:
Pisala Severini: Vi ste čarovnica, ki jo je treba poteptati, treba vas je uničiti

»Bili smo zelo duhoviti, peli smo, se smejali, pekli palačinke. Poslušali smo Dubiozo. V tistem trenutku sem mislila samo na Aleksandra, da on ne bi česa začutil. Jokaš v drugi sobi, da te nihče ne sliši. Moraš pregristi svoje srce in to nekako narediti na najboljši način in mislim, da sem opravila odlično. Rekla sem mu: 'Vidiva se v soboto, potem bova razturala na Xboxu',« je med tem, ko si je brisala solze, razkrila, kako so potekale zadnje ure s sinom, preden ga je odpeljala k njegovemu očetu, pri katerem bo sedemletnik odslej preživljal večino časa.
 
Severina bo, tako je nepravno močno odločilo sodišče, sina lahko videla vsak torek in četrtek med 15. in 20. uro ter vsak drugi konec tedna od sobote zjutraj do nedelje zvečer. Popoviću bo morala vsakega 15. v mesecu plačati 168 evrov preživnine in plačati še 390 evrov sodnih stroškov.
 
Preberite tudi:
Obupana Severina: Oprosti, da ti nisem pojasnila, kaj se je zgodilo

Zaradi tajnosti sodnega postopka Severina o vsebini sodbe ne sme govoriti, je pa povedala, da sodnica ni sprejela nobenega dokaznega predloga, ki so ga predlagali njeni odvetniki. Čeprav je zaradi odločitve še vedno čustveno povsem na tleh, se s svojimi odvetniki ne bo predala. »Vse sem pričakovala, samo tega ne. Ampak zdaj me ni več ničesar strah. V življenju sem doživela veliko stvari, zaradi katerih me je bilo največkrat sram za druge, redko zaradi mene. Ampak to je življenje in tudi velika preizkušnja, ki jo bom preživela, ker me moj otrok potrebuje tako, kakršna sem, to pa je dobra, zdrava in prisebna mama, in to ne glede na to, kaj piše v razsodbi. To so samo neke črke, in kakor je rekel Tito: Jaz tega sodišča ne priznavam, ampak ga bom spoštovala. Nič drugega mi ne preostane. Ničesar več se ne bojim,« je dodala.

»Ne napišite, da jočem« 

Poudarila je, da lahko Lionel Messi, Luka Modrić in Novak Đoković ponosno objavljajo fotografije svojih otrok na instagramu, ona svojega sina ne sme. Pravi, da tega ne želi početi zaradi slave, ampak ker je nanj ponosna.

Aleksandar se je veselil, da bo naslednji teden prisoten na maminem koncertu v Areni v Splitu. »Tam bo veliko drugih otrok, a moj sin ne bo mogel biti tam,« je povedala z zlomljenim glasom. »Ne napišite, da jočem,« je prosila novinarja in nadaljevala, da v preteklosti Popović pet mesecev ni videl sina, ko je bil ta star tri leta.
 
Preberite tudi:
Severina predala otroka Milanu Popoviću: pripeljala se je v črnem audiju

Popović pa je zatrdil, da bo Severina še naprej vključena v vse pomembne aspekte sinovega življenja. Za srbski Blic je poudaril, da odločitev sodišča ni noben precedens, saj da je v zadnjem času na Hrvaškem vse več očetov dobilo skrbništvo nad otrokom. Zatrdil je, da bo z Aleksandrom živel v Zagrebu, a to ne pomiri Severininih strahov, da bi sina lahko odpeljal v tujino ali v rodno Srbijo ali pa na Ciper, kjer plačuje davke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije