Slab seks zaradi ohlapne nožnice: znanstveniki razbijajo mit

Ne glede na to, kako obdarjen je partner, nožnica po spolnem odnosu ne ostane trajno razširjena.
Fotografija: Spolni odnos ne vpliva trajno na dimenzije ženskega spolnega organa. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Spolni odnos ne vpliva trajno na dimenzije ženskega spolnega organa. FOTO: Thinkstock

Pogosto se govori o sprejemljivih, zaželenih in popolnih dimenzijah moškega spolnega organa, veliko redkeje pa beseda teče o ženski intimi, natančneje o nožnici, zato o njej kroži nemalo mitov, ki so daleč od resnice.

Eden od njih je prepričanje, da je nožnica deklet, ki še niso okušale telesnih strasti, izjemno ozka in da ta po prvem spolnem odnosu ostane trajno razširjena, ter tudi, da pogost seks, zlasti z bogato obdarjenim junakom, vpliva na njene dimenzije.

Prilagodljiv organ

A te trditve nimajo nobene povezave z dejanskim stanjem, kajti, kot navajajo strokovnjaki za žensko intimno zdravje, vagina po spolnem odnosu ne ostane trajno razširjena. Res je, da so njene stene elastične in se prilagodijo dimenzijam, ki jih premore ljubimec, a se po spolnem odnosu vrnejo v prvotno stanje. Prav tako trajne razširjenosti ne povzročajo pogosti spolni odnosi ali druge spolne dejavnosti in nemogoče je na podlagi dimenzij spolovila določiti, koliko ljubimcev je ženska imela in kako pogosto se predaja seksu.

Kaj pa po porodu?

Trajnejše posledice na vagini pusti porod. Med njim se namreč močno razširi in se v prvotno stanje vrne v približno pol leta. Če pa vas skrbi, da bo po vaginalnem porodu ostala preveč razširjena, imamo za vas rešitev: redno in dosledno izvajajte keglove vaje, ki krepijo medenične mišice ter pripomorejo k čvrstosti spolovila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije