ZANIMIVO

Kakšni lasje in kakšne oči so moškim najbolj všeč

Čeprav velja, da so okusi različni, moško domišljijo najpogosteje burijo lasje in barva oči.
Fotografija: Rdeči lasje v moških očeh niso najbolj priljubljeni. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Rdeči lasje v moških očeh niso najbolj priljubljeni. FOTO: Thinkstock

Okusi so različni. To je dejstvo. A vendar obstaja tip ženske, ki je za moške najprivlačnejši. V nedavni britanski raziskavi so ugotovili, katera barva las in oči sta za moške mamljivi. V njej jih je sodelovalo 2000 in 60 odstotkov jih je odgovorilo, da jih najbolj očara kombinacija rjavih las in modrih oči.

Moški o barvi las

Tretjina vprašanih (33,1 odstotka) je povedala, da so zanje najprivlačnejše rjavolaske, 28,6 odstotka pa, da jih očarajo črni lasje. Kar skupno pomeni, da so za 61,7 odstotka najprivlačnejše temnolaske. 29,5 odstotka moških prisega na blondinke in le 8,8 odstotka na rdečelaske.

Moški o barvi oči

Zmagovalke so modre oči: zanje se je odločilo 40,2 odstotka moških, za rjave 29,2 odstotka, za zelene pa 17,5 odstotka vprašanih.

Še nekaj o oblačilih

Glede na rezultate študije bi lahko rekli, da moški veliko dajo na obline. Večina jih je povedala, da jih najbolj privlačijo ženske, ki nosijo konfekcijsko številko od 40 do 42, samo 10 odstotkov jih je navedlo številko 34 ali 36. A oblin vendarle ne sme biti preveč, kar dokazuje podatek, da le 4,2 odstotka očarajo tiste, ki nosijo konfekcijsko številko 44 ali več.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije