OKUSNO

Recept: piščanec s proseno kašo

Objavljeno 06. marec 2020 11.37 | Posodobljeno 06. marec 2020 11.37 | Piše: A. K.

Da bo okus malce poseben, v kašo vmešamo suho sadje in vaniljo.

FOTO: Guliver/Getty Images
Da popestrimo jedilnik, namesto krompirja, riža ali testenin pripravimo proseno kašo. Malce posebno kosilo bo, če vanjo vmešamo rozine in vaniljo, ki jih sicer pogosteje dodajamo sladkim jedem, vendar se tudi v kombinaciji z mesom izkažejo odlično.

Poleg tako pripravljene kaše postrežemo perutnino ali drugo meso, ki ga na hitro popečemo. Ker je jed končana v pol ure, nam prav pride, kadar moramo pripraviti hitro kosilo ali večerjo ali se pojavijo nenapovedani gostje. 

Za 4 osebe:

4 zgornji deli piščančjih beder
4 tenke rezine slanine
1 skodelica prosene kaše
1 pest velikih rozin
pest suhih sliv
1 čebula
jušna osnova
olje, sol, vanilja, vaniljeve palčke

Meso, ki smo mu odstranili kožo, nasolimo in ovijemo v kose slanine, ki jo pričvrstimo z zobotrebci. Na vročem olju popečemo z obeh strani. Potem znižamo temperaturo, dolijemo malo vode in pečemo približno pol ure, odvisno od velikosti kosov. Vmes obrnemo. Meso in slanina se morata z obeh strani lepo zapeči. Medtem v slani vodi skuhamo proseno kašo in jo precedimo. Čebulo sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Dodamo rozine, ki smo jih deset minut namakali v vodi, in slive, potresemo z vaniljevimi semeni ter zalijemo z jušno osnovo. Dušimo, dokler tekočina ne izpari, vmes večkrat premešamo. Kašo nadevamo na krožnike in nanjo položimo kose mesa ter okrasimo z vaniljevimi palčkami.
Deli s prijatelji