Rdeče sladko-kisle kroglice se prilegajo tudi na sladoled

Kako najraje pripravite ribez? Nam je zelo všeč svež, tak, ki ga oberemo in takoj damo v usta. A ko ga je veliko, kot je to denimo letos, in je zelo lep in sladek, iz njega lahko nastanejo različne jedi.

Svež ribez, osmukan s stebelc, lahko spravimo v manjše vrečke in jih postavimo v zamrzovalnik. Nato ga v hladnejših mesecih leta uporabimo za smutije, različno pecivo, torte ...
Zdaj, ko je zrel, svežega dodamo na sladoled, odlično je tudi, če ga dodamo na katero drugo sladko jed, denimo na mlečni riž. Tega v poletno jed spremenimo tako, da ga skuhanega preložimo v kozarčke in nato ohladimo, po možnosti čez noč pustimo v hladilniku. Naslednji dan imamo lepo malico ali večerjo, lahko tudi sladico, ki ji piko na i narišejo ribezove jagode, same ali v kombinaciji z drugim, po možnosti živahno rdečim poletnim sadjem!

Majcene sladko-kisle kroglice, ki so po slovenskih vrtovih nadvse razširjene, se lepo družijo tudi s poletnimi kolači, zato ne preseneča, da obstajajo družinski recepti, ki gredo iz roda v rod in opevajo ravno – ribez!
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice prvi mesec že za 7,99 € 0,99 €!