Tri napake pri čiščenju kuhinjskega korita

Za brezhibno čistočo kuhinjskega korita bodite pozorni na napake, ki jih večina počne med čiščenjem tega dela kuhinjske opreme.
Fotografija: Vsaj enkrat na teden korito razkužite. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Vsaj enkrat na teden korito razkužite. FOTO: Thinkstock

Kuhinjsko korito je velikokrat na udaru. V njem perete sestavine obrokov, pomivate posodo, vanj včasih mečete odpadke, posledice tega pa so jasne: na njegovih stenah se kopičijo obloge umazanije, bakterij in tudi vodnega kamna. Treba ga je torej redno in dosledno čistiti ter se pri tem izogibati nekaterim sicer pogostim napaka, ki vas lahko stanejo tudi zdravje. Katere so najusodnejše?

Površno brisanje s krpo

Korito samo pobrišete s krpo in ste prepričani, da je to za brezhibno čistočo dovolj. V resnici pa bi ga morali vsaj enkrat tedensko temeljito razkužiti ter pri tem pozornost nameniti predelu okoli odtoka, pipe in drugim kotičkom, na katerih se rade zadržujejo ter pretirano namnožijo bakterije.
Če niste pristaš kemičnih čistil, si lahko pomagate z alkoholnim kisom in jedilno sodo, ki bosta povsem dostojno opravila nalogo.

Uporaba grobih gobic

Groba tekstura gobic in drugih pripomočkov za čiščenje poškoduje površino korita, na njem nastanejo praske, v njih pa se zlahka zadržujejo bakterije ter druga umazanija.

Pozabljate na odtok

Redno čiščenje odtoka ne prepreči le zamašitve, ampak tudi neprijetne vonje, ki se kaj hitro lahko začno širiti iz njega. Vsaj enkrat na mesec v odtok nasujte jedilno sodo in jo prelijte z alkoholnim kisom ter tako preventivno poskrbite za čiste in dobro delujoče odtoke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije