POZOR

Mesta, kamor se po feng šuju ne sme postavljati ogledal

Ogledala so del opreme vsakega doma.
Fotografija: Ogledala so uporaben in dekorativen element, ni pa vseeno, kje v domu zanje najdete prostor. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ogledala so uporaben in dekorativen element, ni pa vseeno, kje v domu zanje najdete prostor. FOTO: Thinkstock

Z ogledali je mogoče vizualno povečati dom ter vanj priklicati več svetlobe, zato so uporaben in dekorativen element. A dobro počutje si boste z njimi zagotovili le, če jih boste premišljeno namestili na stene. Feng šuj niza nekaj kotičkov, kamor ne sodijo.

Predprostor

Začnimo na začetku: ob vhodu v dom. Ogledalo nikoli ne sme biti na steni, ki je nasprotna vhodnim vratom. Skoznje namreč v dom prihaja nova, sveža energija, ki se od ogledala odbija nazaj skozi vrata, skupaj z njo pa tudi pozitivne vibracije in dobro počutje. Ogledalo je zato bolje namestiti na steno, na kateri so vrata, ali na tisto, ki je nanje pravokotna.

Kuhinja

Strokovnjaki za feng šuj odsvetujejo postavljanje ogledala na steno, ki je nasproti pečice in štedilnika, saj tako po njihovem prepričanju v tem prostoru ustvarja negativno energijo.

Dnevna soba

Zrcala v dnevni sobi spodbujajo pozitivno energijo. A le, če je tako splošno vzdušje med ljudmi, ki se v njej zadržujejo. Če prevladuje negativno, se to lahko prav zaradi zrcal podvoji. Zato previdno izbirajte goste.

»Ogledala ni priporočljivo nameščati nad kavč. Tedaj ko sedite na njem, naj bi se počutili prijetno in varno, kar je težko doseči, če nad vami visi tako močan in težak element, kot je zrcalo,« je povedala strokovnjakinja za feng šuj Marianne Gordon.

Spalnica

Previdno z zrcalom v spalnici. To ne sme biti nasproti postelje, saj tam povzroča nemiren spanec. Po trditvah poznavalcev feng šuja lahko odsev v nasproti postelje nameščenem ogledalu v zvezo prikliče tretjo osebo. Če imate zrcalo na notranji strani vrat omare poskrbite, da bo vaša garderoba vedno urejena. Odsev v njem podvoji nered, s tem pa tudi negativno energijo.

Kopalnica

V kopalnici zrcalo ne sme biti nameščeno nasproti vrat ali straniščne školjke. Ogledalo na nasprotni strani vrat je slaba ideja za vsak prostor, prav tako se ni prijetno opazovati, ko sedite na straniščni školjki.

Še nekaj napotkov

Bodite pozorni na vzdrževanje in čistočo ogledal. Če bodo umazana in zanemarjena, na počutje ne bodo vplivala pozitivno ne glede na to, kje bodo nameščena. In skrbite, da bo prostor, ki ga krasi ogledalo, vedno urejen, kajti tako kot z odsevom podvoji svetlobo, podvoji tudi nered, ta pa je en glavnih krivcev za slabo počutje v zavetju štirih sten.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije