LIGA PRVAKOV

Klopp želi biti Realu nadležen klop

V soboto se bosta v finalu nogometne lige prvakov udarila Liverpool in Real.
Fotografija: Liverpoolov Dejan Lovren (na fotografiji levo) bo poskušal v finalu lige prvakov ustaviti Cristiana Ronalda. FOTO: AP
Odpri galerijo
Liverpoolov Dejan Lovren (na fotografiji levo) bo poskušal v finalu lige prvakov ustaviti Cristiana Ronalda. FOTO: AP

LIVERPOOL – Clemence, Neal, Jones, Smith, Kennedy, Hughes, Heighway, Callaghan, McDermott, Keegan, Case. Stari nogometni zagrizenci se seveda spominjajo legendarne postave Liverpoola, ki je v sezoni 1976/77 rdečim kot prva prinesla naslov evropskih klubskih prvakov. Nogometašem iz mesta beatlov je to uspelo še štirikrat, nazadnje so ligo prvakov osvojili leta 2005. Kazalo je že, da bo Liverpool še naprej taval v močvirju evropskega klubskega nogometa, ko je oktobra leta 2015 prišel trener Jürgen Klopp. Nemec je preobrazil rdeče, v soboto pa bi lahko njegovi varovanci na olimpijskem stadionu v Kijevu spisali novo uspešno zgodbo.

Vedno je lahko bolje

V finalu lige prvakov 2017/18 se bodo udarili z madridskim Realom, beli balet je sicer osvajalec zadnjih dveh lovorik v elitnem tekmovanju. »Veliko stvari se je zgodilo od mojega prihoda, največja sprememba pa je bila v mišljenju ljudi, namreč koliko cenijo zdajšnje moštvo. Fantje si to tudi zaslužijo, imeli so izjemno sezono. Vedno je lahko bolje, a v primerjavi z lanskim letom smo storili velik korak naprej,« pravi Klopp.
Liverpoolov Dejan Lovren (na fotografiji levo) bo poskušal v finalu lige prvakov ustaviti Cristiana Ronalda. FOTO: AP
Liverpoolov Dejan Lovren (na fotografiji levo) bo poskušal v finalu lige prvakov ustaviti Cristiana Ronalda. FOTO: AP

»Še to, na našem pomožnem igrišču, na katerem treniramo, ne obešajo srebrnih kolajn. Ne želim govoriti o samozavesti, a počutimo se pripravljeni na izziv in menim, da smo zasluženo tu, kjer smo. Želimo pa si stvar končati na najboljši možni način. Real je resda v tem tekmovanju izkušenejši, a to ni najpomembnejša stvar v življenju, še posebno ne v nogometu. Tu sta tudi želja in delovna etika, in ti imam v nogometu najraje,« dodaja Stuttgartčan, ki je svoje izbrance pretekli teden za finale brusil v pripravljalnem taboru v vremensko prijazni španski Marbelli.

Največja priložnost

Hrvaški reprezentant Dejan Lovren bo imel v soboto posebno nalogo, kril bo strelsko ubijalskega Cristiana Ronalda. Lovrenova forma v tej sezoni se je bistveno dvignila, ko je od januarskega prestopnega roka kot sočlena v sredini obrambe dobil Nizozemca Virgila van Dijka. Ta je v Liverpool prišel za rekordno klubsko vsoto za prestop, tudi najvišjo vsoto za obrambnega igralca, namreč 75 milijonov funtov (približno 85 milijonov evrov). »Van Dijk je že, ko je igral za Southampton, dokazal, da je eden najboljših srednjih branilcev v angleškem prvenstvu. Ob njem se počutim precej bolj samozavestno. Finale proti Realu je naša največja priložnost v življenju, za nekatere od nas morebiti celo edina. Vemo, za kakšno lovoriko igramo in kako je bilo vse od prvega dne težko priti do tega, kar imamo zdaj,« je dejal 28-letni Hrvat. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije