SLOVENSKI MIAMI

Zgodovinsko: slovenska invazija na Miami, Dončić in Dragić bosta šokirana

Navijači se že veselijo odhoda.
Fotografija: Goran Dragić in Luka Dončić se bosta pomerila pred številnimi navijači. FOTO: Kzs.si 
Odpri galerijo
Goran Dragić in Luka Dončić se bosta pomerila pred številnimi navijači. FOTO: Kzs.si 

Prvi dvoboj med Luko Dončićem in Goranom Dragićem v ligi NBA bo v živo spremljalo vsaj tisoč Slovencev, po nekaterih ocenah naj bi jih bilo že dva tisoč. Slovenski utrip v Miamiju bo začutilo zgodovinsko število navijačev, ki se že mrzlično pripravljajo na tekmo v Miamiju. 28. marca bo dvorana utripala tudi v slovenskih barvah in skoraj vse je že pripravljeno za spektakel. Skupaj bo v objektu American Airlines Arena, ki ima za košarkarske tekme kapaciteto 19.600, ogromno slovenskih navijačev.

V facebooku skupini, kjer potekajo dogovori med navijači, je kar 1200 Slovencev že potrdilo odhod. Končno število bo sicer občutno večje, saj so nekateri vstopnice kupili prek turističnih agencij, drugi so jih našli sami. KZS bo navijače opremil tudi z majicami in navijaškimi šali. Številni komaj čakajo odhod v ZDA, še posebej zdaj, ko so potrdili vrnitev Gorana Dragića na igrišče. Očitno so njegovo poškodbo uspešno pozdravili. 

Cene različne

Cena za vstop v dvorano pa je seveda malenkost v primerjavi z vrednostjo letalske vozovnice in nastanitve za nekajdnevno bivanje v Miamiju. Iščejo se predvsem nastanitve za več oseb (štiri ali šest). Povprečna cena prenočitev z zajtrkom za eno osebo za šest do osem dni je okrog 40 dolarjev. Odvisno je seveda od lokacije oziroma kakovosti nastanitve. 

Za letalski prevoz je treba odšteti še nekaj stotakov. Če boste leteli v Miami iz Benetk, Münchna ali z Dunaja, potem boste za ugodno povratno vozovnico plačali med 400 in 550 evri, pač odvisno od ponudnika, terminov letov in standarda. Večina letov vsebuje en postanek v eni od evropskih metropol, kot so Pariz, Madrid, ali London, mogoči so tudi postanki v New Yorku ali Atlanti. Čas potovanja, če postanek ni predolg, je nekje med 14 in 15 urami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije