ZGODOVINSKI USPEH

V Nižnem Tagilu dvojna slovenska zmaga smučarskih skakalk!

Ema Klinec je zmagala pred Uršo Bogataj.
Fotografija: Prvič je na tej ravni tekmovanja zmagala Ema Klinec. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Prvič je na tej ravni tekmovanja zmagala Ema Klinec. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

image_alt
Ema že takoj skočila na zmagovalni oder
Prvič je na tekmi svetovnega pokala zmagala svetovna prvakinja Ema Klinec (235,1 točke), drugo mesto pa je zasedla Urša Bogataj (227). »Danes sem bila mirnejša in bolj sproščena kot včeraj. Bolje sem se vozila v zaletni smučini, z večjo hitrostjo, in uspelo mi je pokazati dobra skoka. Zelo sem vesela prve zmage. Na vsaki tekmi se skušam osredotočiti na sebe in uživati v skokih,« je dejala Klinčeva, ki je z današnjo zmago oblekla tudi rumeno majico vodilne v pokalu. Na zmagovalnem odru je ob obeh Slovenkah stala še Nemka Katharina Althaus (225,9 točke).

image_alt
Ema že takoj skočila na zmagovalni oder

V današnjem finalu na srednji skakalnici Štorklja so nastopile še tri Slovenke. Nika Križnar (202,7), peta po prvi seriji, je nazadovala na sedmo mesto, Jerneja Brecl (180,8); po prvi seriji sedma, je padla na 17. mesto, Špela Rogelj (170,1 točke) pa je bila 24. Debitantka v svetovnem pokalu Nika Prevc, ki je na uvodni tekmi sezone v petek osvojila prve točke svetovnega pokala s 23. mestom, je danes ostala brez finala kot 38.

Skakalke bodo iz Rusije odpotovale v norveški Lillehammer, kjer jih prihodnji konec tedna čaka tudi prva tekma na veliki skakalnici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije