SMUČARSKI TEK

Sijajen začetek prvenstva: Anamarija že ima kolajno!

V klasičnem sprintu je osvojila bron.
Fotografija: Anamarija Lampič je osvojila bron. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je osvojila bron. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Anamarija Lampič je na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu osvojila svoje prvo posamično odličje. Kljub zelo težkim spomladanskim razmeram, v katerih je ves čas tekla bolj v ozadju, je v ključnih trenutkih pritisnila na plin in se dokopala do brona v klasičnem sprintu. Na zadnjem prvenstvu se je sicer že veselila tudi srebra v paru s Katjo Višnar.

Lampičeva je bila v kvalifikacijah 14., v finale pa se je uvrstila kot srečna poraženka. Tudi v finalu je večinoma tekla bolj v ozadju, v ciljno ravnino pa je prišla četrta. Tik pred ciljno črto se je borila tudi za srebro, ki ga ji je za tri stotinke sekunde speljala Norvežanka Maiken Caspersen Falla. Zlato je osvojila Švedinja Jonna Sundling.

»Dolga je ta ciljna ravnina, a če bi bila še meter daljša, bi bila danes srebrna. A tudi bron je odličen. Sezona je popolna, imam mali globus, sedaj še to odličje, ki je dodatna potrditev, da sem dobra sprinterka. Več si ne morem želeti. Tudi Urevčeva se bo vrnila, četudi je imela danes slab dan, o tem sem prepričana. Verjamem vanjo in na ekipnem sprintu v nedeljo lahko še kaj doseževa,« je dejala Anamarija za Televizijo Slovenija.



»Take tekme, v tako razmerah pogojih, še nisem imela. Mogoče je bilo  podobno v Sočiju, kjer pa me na olimpijskih igrah še ni bilo. V kvalifikacijah je bila proga še trda in ledena, potem pa vse mehkejša. Že v četrtfinalu sem videla, da sem danes močna tudi v finišu. Tudi v finalu sem to pokazala. Malo mi je žal, da se nisem prerinila na vrhu zadnjega vzpona še pred drugo Švedinjo, ker bi potem prehitela tudi Norvežanko.«

Eva Urevc je danes obstala obstala v četrtfinalu, v tretji skupini je bila prepričljivo zadnja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije