POKAL SLOVENIJE

Igrivi zmaji s Savićem prehitri za Maribor

Olimpija v Celju zanesljivo ubranila pokalno lovoriko. Žreb parov v kvalifikacijah za LP in EL bo 18. junija.
Fotografija: Nogometaši Olimpije so zanesljivo ubranili pokalno lovoriko. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije so zanesljivo ubranili pokalno lovoriko. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Olimpija je povsem zasluženo ubranila pokalni naslov in v obdobju vladavine predsednika Milana Mandarića v štirih sezonah osvojila še četrto lovoriko; dve za državnega prvaka in dve v pokalu Slovenije. »V štirih letih, kolikor sem predsednik Olimpije, smo pokazali, da lahko igramo šampionski nogomet. Zato je prav, da smo osvojili tudi četrto lovoriko in v Ljubljano prinesli še en pokal. Za ta izjemen uspeh bi rad čestital vsem – nogometašem, strokovnemu vodstvu, sodelavcem, Green Dragonsom in vsem ljubiteljem nogometa v Ljubljani in Sloveniji. Če bomo tako igrali tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo, me ni strah, da ne bi dosegli ciljev,« je iz domače oskrbe po lažjem operativnem posegu sporočil Mandarić, ki je bil nadvse vesel zmage zmajev z 2:1 pred 8623 gledalci v Celju, kjer je državnega prvaka iz Maribora z dvema zadetkoma potopil Stefan Savić. Štajerci so zmogli le častni gol Marcosa Tavaresa.

Zadoščenje je dobil tudi trener Olimpije Safet Hadžić, večni gasilec v zmajevem gnezdu, ki je upravičil nedavno podaljšanje sodelovanja z zeleno-belimi. »Tekma je bila težka, srečo smo imeli, da smo takoj zadeli. Maribor nas je precej namučil. Trpeli smo 90 minut, tekma je bila tesna, a smo zasluženo osvojili lovoriko. Obrambno smo odigrali dobro, nismo pa držali žoge, kar je bil moj cilj, da bi se tekmec mučil. Tu smo imeli težave, a ekipa je odigrala čvrsto in dobro. Savić je poseben tip igralca, moraš čakati njegov dan, takrat ga je težko ustaviti,« je ocenil ljubljenec navijačev Hadžić. Od sreče je sijal tudi kapetan Olimpije Nejc Vidmar: »Ta naslov bo večno zapisan pod našimi imeni in srečen sem, da sem del te ekipe in da je lovorika ostala pri nas. V finalu smo igrali taktično zrelo, Maribor z izjemo gola, ki bi ga lahko preprečili, ni imel izrazitejših priložnosti. Menim, da smo zasluženo zmagali.«

Vijolični izgubili že pred tekmo

Olimpija je bila bolj razigrana, prikazala je kombinatornejšo, napadalnejšo in drznejšo igro. Lahko bi rekli, da sta vijolična stratega, trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović, dvojno krono zapravila že pred tekmo z bojazljivo, obrambno postavljeno in prepočasno igro ter čakanjem na napake nasprotnika. To se jim bo izšlo le v dvobojih s tretjerazrednimi evropskimi ekipami, če jim bo naklonjen žreb v kvalifikacijah za ligo prvakov, na domači sceni v tej sezoni v igralnem smislu niso prikazali šampionskih predstav. »Imeli smo veliko težav, igrali smo preveč nazaj, nismo imeli odgovora na njihovo agresivnost na zadnjo linijo in zvezne igralce. Načrt je bil drugačen, vse skupaj bi moralo biti videti bolje, fantje so vložili veliko truda, a tu je bila največja težava. Nasprotnik nas je lovil na protinapade. Imel sem občutek, da smo sposobni obrniti rezultat, a je bilo preveč prekinitev in na žalost ni bilo mogoče doseči več,« je dejal Milanič. Najboljši slovenski ekipi bosta že kmalu spet v akciji, saj ju že sredi julija čakata evropski tekmi. Mariborčani in Ljubljančani bodo za tekmeca v 1. krogu kvalifikacij za LP oziroma evropsko ligo izvedeli na žrebu 18. junija v Nyonu. Štajerci bodo prvo tekmo odigrali 9. ali 10. julija, povratno pa 16. ali 17. Ljubljančane, tako kot tudi Domžale in Muro, prva testa v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo čakata 11. in 18. julija.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije