TEK NA SMUČEH

Anamarija Lampič ostala v polfinalu

Drugima dvema Slovenkama se ni uspelo uvrstiti med prvih 12.
Fotografija: Alenka Čebašek na današnjih kvalifikacijah. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Alenka Čebašek na današnjih kvalifikacijah. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

PJONGČANG – Štiriindvajsetletna Norvežanka Stina Nilsson je zmagovalka ženskega olimpijskega sprinta smučark tekačic v prosti tehniki. V velikem finalu v Pjongčangu je zanesljivo ugnala branilko naslova Norvežanko Maiken Caspersen Fallo in Rusinjo Julijo Belorukovo, ki sta osvojili srebro in bron.
Že pred sklepnim delom so iz boja za kolajne izpadle druga predstavnica ekipe ruskih olimpijskih športnikov Natalija Neprjajeva, Švedinja Hanna Falk in Američanka Jessica Diggins, ki so se uvrstile na mesta od štiri do šest.

Lampičeva ostala brez finala

Anamarija Lampič je bila v sprintu v klasični tehniki v drugi skupini polfinala četrta in se ni uvrstila v finale. Olimpijske igre je končala na osmem mestu. Lampičeva je na vrhu zadnjega vzpona izgubila stik z Rusinjama Julijo Belorukovo in Natalijo Neprijajevo ter Američanko Jessico Diggins, ki so si na spustu ustvarile dovolj prednosti, da so med seboj odločale o dveh finalnih mestih. Na koncu je bila najboljša Belorukova, po pregledu fotofiniša pa je v finale napredovala še Digginsova.

Napadla bo čez štiri leta ...

Kot je Lampičeva povedala po nastopu, je imela pri spustu v polfinalu nekaj težav. Zaletela se je namreč v sotekmovalko, zato ji ni uspelo vse hitrosti prenesti naprej. Obljubila je, da bo čez štiri ali osem let spet napadla.

V polfinale po času

V polfinale se je Lampičeva uvrstila potem, ko je bila v prvi četrtfinalni skupini tretja za Švedinjo Stino Nilsson in Finko Kristo Parmakoski in je med najboljših 12 napredovala po času.

Višnarjeva 16.

V drugi skupini četrtfinala sta nastopili Katja Višnar in Alenka Čebašek. Višnarjeva je začela zelo hitro, na vzponu pa omagala in bila bistveno počasnejša kot v kvalifikacijah, Čebaškova pa že od začetka ni bila konkurenčna. Zasedli sta četrto in šesto mesto, neuradno pa končno 16. in 30. na igrah. V četrtfinale so se uvrstile Višnarjeva s 5., Lampičeva z 11. in Čebaškova z 29. izidom kvalifikacij. Izpadla je Nika Razinger (na 52. mestu).

Šimenc in Lampič brez sprinterskega finala

Miha Šimenc in Janez Lampič sta obstala v kvalifikacijah moškega klasičnega olimpijskega sprint. Šimenc si je s Kanadčanom Alexom Harveyjem razdelil 32. mesto in bil od finala in 30. mesta oddaljen 26 stotink sekunde, Lampič pa je zasedel 47. mesto. Najhitrejši je bil Finec Ristomatti Hakola, 19 stotink sekunde je zaostal prvi favorit Norvežan Johannes Klaebo, 1,66 sekunde pa Rus Aleksander Bolšunov.
Olimpijski zmagovalec je nato prepričljivo postal Klaebo, drugi je bil v fotofinišu Italijan Federico Pellegrino, tretji pa Bolšunov.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije