NOGOMET

Mariborčani v krču pred štajerskim derbijem

Vijolični po debaklu v Sežani s Celjem pred domačimi navijači. Aluminij z velikim optimizmom prihaja v goste Olimpiji.
Fotografija: Kapetan Celja Mitja Lotrič je s soigralci pred zahtevno tekmo z ranjenimi Mariborčani.
Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Kapetan Celja Mitja Lotrič je s soigralci pred zahtevno tekmo z ranjenimi Mariborčani. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Danes v zgodnjem popoldnevu bomo v Stožicah spremljali derbi prvo- in drugouvrščene ekipe Prve lige Telekom Slovenije med Olimpijo in Aluminijem, malce pozneje pa se bosta v Ljudskem vrtu v štajerskem derbiju pomerila Maribor in Celje.

»Pričakujemo pravi derbi. V Ljubljano gremo s svojimi ambicijami, tam nikoli nismo osvojili točk, tokrat gremo po točke. Zelo spoštujemo Olimpijo, vemo kdo so, kaj so, ampak verjamemo v sebe in gremo po pozitiven rezultat,« napoveduje Nemanja Jakšić, eden od stebrov obrambe Aluminija, ki je prejela zgolj osem zadetkov, najmanj v PLTS. Na drugi strani imajo zmaji najučinkovitejši napad (36 doseženih golov). To bo torej dvoboj za sladokusce, zanimivo bo videti, kakšne taktične zanke sta pripravila stratega Safet Hadžić in Slobodan Grubor.


V štajerski metropoli bodo gostovali Celjani, ki so med tednom izvlekli zgolj remi na domačem stadionu v četrtfinalu pokalnega tekmovanja proti Radomljam. So bili varovanci Dušana Kosića z mislimi že v Ljudskem vrtu? Drugi strelec lige Dario Vizinger (9 zadetkov) in prvi asistent Mitja Lotrič (6 podaj in prav toliko zadetkov) bosta v najbolj nogometnem mestu v državi skupaj s soigralci morala pokazati precej več za točko ali celo tri. Sredi avgusta so rumeni doma premagali Maribor z 2:1, zdaj pa prihajajo na noge ranjenemu levu, ki je pretekli vikend doživel ponižanje na Krasu proti Taboru (1:4).
 

Opravili analizo


»Več zadev je pripeljalo do tega, pogovorili smo se o vsem, opravili analizo in zdaj moramo zagrabiti ter se vrniti na raven, ko smo bili razigrani, povezani, moštveni. Ta povezanost je odločilna, seveda ob mentalni pripravi na tekmo,« na najboljše upa trener vijoličnih Darko Milanič.


»Popraviti moramo slab vtis iz Sežane, tega se dobro zavedamo. Jasno je, da znamo in moramo igrati boljše, to je treba pokazati že ob prvi naslednji priložnosti,« so besede Roka Kronavetra. In kakšna bodo dejanja na igrišču? Pari 15. kroga: Triglav-Tabor (glavni sodnik Roman Glažar; danes ob 13. uri), Olimpija-Aluminij (Slavko Vinčić; danes ob 14.45), Maribor-Celje (Matej Jug; danes ob 16.55), Rudar-Mura (Andrej Žnidaršič; jutri ob 17. uri), Domžale-Bravo (Rade Obrenović; jutri ob 19. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije