NOGOMET

Olimpija: destabilizacija, Maribor: mobilizacija

Vodilna nogometna kluba v pričakovanju začetka evropske sezone. Milan Mandarić užalil Slovence, Zlatko Zahović mora miriti navijače.
Fotografija: Milan Mandarić (na fotografiji drugi z leve) že nazdravlja odhodu iz Olimpije in Slovenije. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Milan Mandarić (na fotografiji drugi z leve) že nazdravlja odhodu iz Olimpije in Slovenije. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Potem ko je bil v petek po naših podatkih vplačan prvi obrok za prevzem upravljanja Nogometnega kluba Olimpija, se je italijanski vlagatelj Gabriele Nardin s svojim zaupnikom, nekdanjim slovenskim reprezentantom in tudi članom Olimpije Alfredom Jermanišem, že pojavil na tribuni šišenskega stadiona, na katerem so zeleno-beli v pripravljalni tekmi premagali ruski Soči s 4:3.

Šef Olimpije Milan Mandarić bo do 9. julija v ZDA, vrnil se bo na predvečer nove evropske sezone za zmaje, 11. julija jih v Stožicah čaka prva tekma v kvalifikacijah za evropsko ligo z latvijskim Rigasom.


Mandarić bo torej v zmajevem gnezdu pospremil še evropsko zgodbo, do konca avgusta, torej do konca prestopnega roka, bo poskušal čim dražje prodati katerega od nosilcev igre (Tomislav Tomić, Stefan Savić, Asmir Suljić, Goran Brkić), septembra pa se bo v Stožicah predvidoma že igralo po italijanskih taktih. Seveda le, če bo Mandarić finančno zadovoljen oziroma bo imel dovolj močna zagotovila, da bo Nardin sposoben izplačati vse zahtevano v razumnem, dogovorjenem roku.

Potem ko je MM na srbskem kanalu TV Happy užalil Slovence z izjavo, da je bog ustvaril prelepo deželo in za protiutež dodal slabe ljudi, je najbolje, da čim prej zapusti deželo, v kateri se ne počuti dobro niti dobrodošlega. S tem je dodatno destabiliziral klub, zato bo zanimivo videti, kakšen bo odziv navijačev na tako opevanem Zmajevem pikniku 6. julija pred generalko z beograjskim Partizanom v Stožicah.
 

Zahović: Vrhunske priprave


Medtem ima Maribor pred startom v kvalifikacijah za ligo prvakov z islandskim Valurjem le športne težave. Vijolični so v pripravljalnih tekmah s tremi resnejšimi ekipami zabeležili poraze (Akhmat Grozni 2:3, Cracovia 1:2, Slovačko 0:1), tako da se je moral oglasiti športni direktor Zlatko Zahović, ki je takole miril duhove navijačev: »Prvi del priprav smo oddelali vrhunsko. Ob visokih temperaturah in po novem konceptu dela smo lahko zelo zadovoljni s storjenim. Fantom ni lahko, ker je delovni ritem naporen – z zahtevnimi tekmami proti ruskemu, poljskemu in češkemu prvoligašu.

Opazno je, da so v tej fazi noge težke, kar je razumljivo, saj je način priprav za prvo tekmo v sezoni drugačen. Žreb nam je namenil nasprotnika v polnem tekmovalnem ritmu in potencialno drugega, ki je prav tako sredi tekmovanja. Delo je zasnovano za priprave na kvalifikacijske boje, tako da sem s prikazanim ob opravljenem delu zelo zadovoljen.«

ZZ računa, da bo s sporočilom zaupanja mobiliziral vijolične bojevnike za podvige na evrosceni, potem ko niso na pravšnji ravni na pripravljalnih tekmah. Jutri se bodo pomerili še s hrvaškim prvoligašem Gorico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije