DOBRODELNOST

Kolesarski zvezdnik poskrbel za otroke iz Zagorja

S koledarji so razdelili 160 paketov Rdečega križa.
Fotografija: Lani te dni se je boril za rožnato majico. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Lani te dni se je boril za rožnato majico. FOTO: Leon Vidic, Delo

Pred enim letom je kolesar Primož Roglič preživljal težke dni kolesarske dirke po Italiji, ki jo je pozneje končal na 3. mestu, te dni si le želi, da bi lahko z ekipnimi kolegi spet napadal najtežje klance v svetovni seriji. Zaradi koronavirusa še vedno čaka na zeleno luč za dirke, a kot pravi, je tekmovalni premor prinesel tudi veliko lepega. Največ radosti mu prinaša sin Lev, ki bo kmalu dopolnil leto dni.

»Zagotovo se ti življenje spremeni, saj to ve vsakdo, ki ima otroke. Fino je. Malo drugače si razporediš čas, na koncu tudi marsikaj žrtvuješ, da se lahko čim več ukvarjam s sinom. V dani situaciji sem srečen, da sem lahko v tem obdobju z njim preživel toliko časa,« je povedal 30-letni Kisovčan, ki pa je s posebno akcijo na pomoč priskočil tudi socialno ogroženim otrokom iz svojih domačih krajev.

Izkupiček od prodaje koledarja s fotografijami iz izjemne sezone 2019, v kateri je kot prvi Slovenec osvojil eno od treh največjih dirk na svetu, je namenjen Območnemu združenju Rdečega križa Zagorje ob Savi, ki bo s paketi razveselilo 160 otrok. Nad projektom je bdela Rogličeva življenjska partnerica Lora, ki se ji je na facebooku tudi posebej zahvalil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije