NOGAVICE

Modni hit: nogavice z luknjo na palcu

Japonski oblikovalec v modo uvaja nogavice z luknjami.
Fotografija: Oblikovalec trdi, da je potrošniška miselnost res šla predaleč, saj ljudje zaradi majhnih lukenj zavržemo na tone še uporabnih nogavic. FOTO: Arhiv proizvajalca 
Odpri galerijo
Oblikovalec trdi, da je potrošniška miselnost res šla predaleč, saj ljudje zaradi majhnih lukenj zavržemo na tone še uporabnih nogavic. FOTO: Arhiv proizvajalca 

Japonski oblikovalec Takayuki Fukuzawa se že vrsto let bori za ekološki način življenja, ki ga promovira v svojem delu. Lani je predstavil novo idejo, ki še danes navdušuje uporabnike družbenih omrežij.

image_alt
Kako lahko kvihtamo brez kviht

Takayuki Fukuzawa se je domislil, kako podaljšati življenjsko dobo nogavic in tako prispevati k ohranjanju okolja.

Egiptovsko podjetje Navierto, ki se ukvarja s prodajo čevljev, je na svoji Facebook strani objavilo komplet šestih parov nogavic z luknjami. Narejene so iz čistega bombaža in stanejo 9,50 dolarjev. Pomembna podrobnost je luknja na palcu, obrobljena s svetlimi barvami.

»Ne sramuj se več«, je slogan te nenavadne oglaševalske akcije.

Oblikovalec trdi, da je potrošniška miselnost res šla predaleč, saj ljudje zaradi majhnih lukenj zavržemo na tone še uporabnih nogavic. Fukuzawa se zavzema za to, da oblačila z luknjami ne bi smela biti več družbeno nesprejemljiva in da nanje ne bi smeli gledati kot na znak neurejenosti ali revščine.

FOTO: Arhiv proizvajalca 
FOTO: Arhiv proizvajalca 

Strgana oblačila po njegovih besedah ​​zdržijo veliko dlje, saj se ne morejo več strgati in postati neuporabna, kar pomeni, da jih nima smisla zavreči. 

image_alt
Kitajska mitologija: Evo, kaj oblika vašega popka pove o vas in vašem zdravju

Da bi spremenil slab sloves strganih nogavic, se je oblikovalec odločil, da jih naredi modne. Zato na palec namerno naredi majhne luknjice in jih lepo obrobi s kontrastno nitjo. Nogavice z luknjami so že postale modni trend na družbenih omrežjih. Nogavice pa niso edina nenavadna stvaritev tega oblikovalca. Leta 2014 je Fukuzawa naredil majice z optično iluzijo za dekleta z majhnimi prsi.

Fukuzawa je naredil tudi majice z optično iluzijo za dekleta z majhnimi prsi. FOTO: Arhiv proizvajalca 
Fukuzawa je naredil tudi majice z optično iluzijo za dekleta z majhnimi prsi. FOTO: Arhiv proizvajalca 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije