SLASTNO
Odlični cmoki s slivami in z marelicami
Zelo okusna različica, primerna tudi za vegane.
Odpri galerijo
Slive oziroma češplje imenujemo drevo in koščičasti temno modri sadež jajčaste oblike. Stari pregovor pravi, da je sliva najokusnejša, ko gre v mlin. To je takrat, ko je tako zrela, da se pri peclju že naguba in je njena koža kot »žakelj«. Prav take so najboljše za pripravo sezonske sladice, slivovih cmokov.
Slive so idealen poletni sadež, saj skrbijo za vitko linijo: ko jih pojemo, se ogljikovi hidrati ne morejo spremeniti v maščobe in se kopičiti v telesu.
Recept najdete na Odprti kuhinji.
Slive so idealen poletni sadež, saj skrbijo za vitko linijo: ko jih pojemo, se ogljikovi hidrati ne morejo spremeniti v maščobe in se kopičiti v telesu.
Recept najdete na Odprti kuhinji.