KALIFORNIJA

Zastrašujoči posnetek iz zapora: okužbo si nalašč prenašajo (VIDEO)

Zaporniki si namerno prenašajo viruse, da bi odkorakali na svobodo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec, Delo

Nadzorne kamere enega od kalifornijskih zaporov so posnele zapornike, ki se želijo namerno okužiti s koronavirusom, da bi si s tem morda zagotovili ključ do svobode. Upravljavci zapora niso imeli razlage za nenaden porast števila okuženih v zaporu sredi aprila vse do danes, ko so odgovor našli na posnetkih iz zapora, piše Daily Mail.

Šerif okraja Los Angeles Alex Villanueva je sporočil, da se je 21 zapornikov okužilo z virusom tako, da so pili vročo vodo iz istega kozarca in dihali v isto zaščitno masko, čeprav je imel vsak dostop do svojega kozarca in svoje maske.



»S toplo vodo so si poskušali lažno zvišati temperaturo telesa, da bi medicinsko osebje posumilo na simptome bolezni,« je povedal šerif in pokazal posnetek, na katerem se razločno vidi, da se zaporniku združujejo v skupine, si podajajo skodelico in se ne držijo navodil o varnostni razdalji.

»V skupini obstaja namreč lažno upanje, da bodo, če bi bili pozitivni na virus, izpuščeni iz zapora, a to se ne bo zgodilo,« je poudaril šerif in dodal, da je v delu zapora, kjer biva 50 zapornikov, okuženih 21 zapornikov, a jim ne bodo dovolili, da bi virus odnesli domov, kot so to morda sprva mislili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije