Vse bolj zaskrbljeni: papež presenetil vernike

Frančišek je odpovedal obveznosti v prihajajočem tednu.
Fotografija: Papež je med sredino mašo kašljal in kihal. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Papež je med sredino mašo kašljal in kihal. FOTO: Reuters

Papež Frančišek (83) se je prvič po štirih dneh, odkar so iz Vatikana sporočili, da se počuti nekoliko slabše, pojavil v javnosti. Z okna vatikanske apostolske palače je presenetil na tisoče vernikov, zbranih na trgu sv. Petra, in jih nagovoril. Čeprav je med kašljanjem opravil svoj tedenski nagovor in blagoslov, pa so verniki zaskrbljeni.

Zaradi zdravstvenih težav je v zadnjih dneh papež odpovedal vse svoje obveznosti, ker pa si po prehladu še vedno ni dovolj opomogel, je odpovedal tudi svoje obveznosti v prihajajočem tednu. Kasneje danes bi se moral udeležiti teden dni dolgega duhovnega umika z drugimi visokimi predstavniki Vatikana.
 
Preberite tudi:
Panika vse večja: okuženi tudi v Trstu, v Sloveniji narašča število testov​
Kaj se dogaja? Papež Frančišek odpoveduje obveznosti

Papež, ki so mu v mladosti v rodni Argentini po bolezni odstranili del pljučnega krila, je med sredino pepelnično mašo kihal in kašljal, ko pa je dan kasneje prišlo sporočilo, da bo moral počivati, je to vzbudilo strah, da je zbolel zaradi novega koronavirusa. Žarišče izbruha virusa sars-cov-2 je zadnje dni prav v Italiji. Papež se je v torek na trgu sv. Petra srečal z verniki vsega sveta. Nekateri so nosili obrazne maske, večina pa ne. Da bi pokazal solidarnost z žrtvami virusa, se papež ni odpovedal rokovanju z verniki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije