PREDSEDNIŠKA KANDIDATKA

Kandidatka za hrvaško predsednico zbira podpise v erotični trgovini

»Vse vas bom zadovoljila,« je obljubila Ava Karabatić volivcem, če jo bodo izvolili za predsednico države.
Fotografija: Ava Karabatić FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Ava Karabatić FOTO: Instagram

Splitska manekenka, igralka in starleta Ava Karabatić se ni šalila, ko je napovedala, da bo kandidirala za predsednico Hrvaške. Nekdanja starleta in junakinja tabloidnih hrvaških oddaj se je odločila, da bo začela zbirati podpise za kandidaturo.

Projekta zbiranja se je lotila provokativno, a česa drugega od nje niti niso pričakovali. Svoje stojnice je postavila v eni od zagrebških trgovin z erotičnimi pripomočki, salonu za izdelovanje tetovaž in enem od lokalov, piše Index.


Karabatićeva: Vse vas bom zadovoljila


Ob objavi je dodala tudi fotografijo, ki jo je posnela v enem od svojih štabov. »Vse vas bom zadovoljila,« je zapisala Karabatićeva in s tem izpostavila svoj predsedniški slogan, za katerega napoveduje, da ga bo uresničila, če ji bo na predsedniških volitvah uspelo zmagati.

Kot pravi Karabatićeva, je prava ljubiteljica zgodovine in to bi ji pri vodenju države lahko prišlo prav. V šoli je oboževala zgodovino. Menda je, medtem ko so se njeni vrstniki potili pri telovadbi, ona brala knjige in se izobraževala. V videu je razkrila še več razlogov za svojo kandidaturo. Več preberite v članku VIDEO: Hrvati v šoku: starleta napovedala predsedniško kandidaturo


Kandidaturo je napovedalo 15 oseb


Na Hrvaškem je v petek začel veljati 12-dnevni rok, znotraj katerega morajo kandidati zbrati najmanj 10.000 podpisov volivcev za veljavno kandidaturo na predsedniških volitvah, ki bodo 22. decembra. Predvolilne raziskave kažejo, da se zmanjšuje prednost predsednice države Kolinde Grabar Kitarović pred prvim zasledovalcem Zoranom Milanovićem.

Kandidaturo za predsedniške volitve je doslej napovedalo 15 oseb, piše STA. Med njimi so tudi tisti, ki jim pred prejšnjimi predsedniškimi volitvami leta 2014 ni uspelo zbrati zadostnega števila podpisov volivcev. V predsedniški tekmi z možnostmi za uvrstitev v drugi krog je tudi pevec in podjetnik Miroslav Škoro, ki uživa podporo nekaterih desnih in skrajno desnih parlamentarnih strank ter konservativnih krogov. Pri vrhu je tudi neodvisni poslanec v Evropskem parlamentu in bivši sodnik zagrebškega sodišča za gospodarske zadeve Mislav Kolakušić, ki svojo priljubljenost gradi na protestnih glasovih, predvsem volivcev opozicijskih strank, kot je Živi zid.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije