PROMETNA NESREČA

Hrvaška v šoku: predsednica je imela prometno nesrečo

Njen avtobus je trčil v mamico z otrokom, a je voznik odpeljal dalje. Policija pojasnjuje, da je ravnal v skladu s pravili.
Fotografija: Kolinda Grabar Kitarović. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kolinda Grabar Kitarović. FOTO: Reuters

V torek popoldne je avtobus Kolinde Grabar Kitarović trčil v majhen avto, poročajo hrvaški mediji. Voznik je po trku nadaljeval vožnjo proti Loborju, kjer je imela predsednica napovedan predvolilni shod. 

Voznica, v katero je trčilo vozilo Grabar Kitarovićeve, je za RTL dejala, da se je nesreča zgodila na precej ozki cesti. Nasproti ji je pripeljal avtobus, in čeprav se mu je umaknila skrajno desno, se trku ni mogla izogniti. »Ko je zapeljal avtobus mimo, je trčil v naju (v avtomobilu je bil tudi njen sin, op. p.). Poškodoval je celotno levo stran avtomobila, odletelo je ogledalo, najbolj poškodovana pa so zadnja vrata, kjer je sedel otrok,« je za omenjeno televizijo povedala pretresena voznica. 

V takih primerih povzročitelju ni treba ustaviti?

A največji šok je sledil po nesreči. Avtobus predsednice se ni ustavil in nihče ni preveril, ali sta s sinom v redu. »To se mi zdi neverjetno,« pravi voznica, ki dodaja, da je po nesreči poklicala policijo, ki je ogled kraja prometne nesreče opravljala dve uri.

Policija je novinarjem nesrečo potrdila. Pojasnili so, da vozilu, v katerem je varovana oseba, ni treba ustaviti v primeru manjše nesreče, poroča 24sata.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije