JAPONSKA

FOTO in VIDEO: Močan potres zahteval smrtne žrtve, med njimi tudi develetnica

Za zdaj poročajo o najmanj treh smrtnih žrtvah. Med njimi je devetletne deklica, na katero se je zrušil zid v bazenu.
Fotografija: Potres na Japonskem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Potres na Japonskem. FOTO: Reuters

OSAKA – Zahod Japonske je danes stresel močan potres z magnitudo 6,1, v katerem so po prvih podatkih umrli najmanj trije ljudje, najmanj 91 pa jih je bilo poškodovanih. V provincah Osaka in Hjogo je zaradi tresenja tal ostalo brez elektrike več kot 170.000 gospodinjstev, v več kot 100.000 pa je bila prekinjena oskrba s plinom.


Žarišče potresa je bilo v japonski provinci Osaka okoli 10 kilometrov pod zemeljskim površjem. Oblasti po potresu niso izdale opozorila pred cunamiji.


Za zdaj poročajo o najmanj treh smrtnih žrtvah. Med njimi je devetletna deklica, na katero se je zrušil zid v bazenu. Tudi starejšega moškega je pod seboj pokopal zid, tretjo smrtno žrtev pa knjižni regal.


V provincah Osaka in Hjogo je zaradi tresenja tal ostalo brez elektrike več kot 170.000 gospodinjstev, v več kot 100.000 pa je bila prekinjena oskrba s plinom. Ker so se tla stresla zjutraj po lokalnem času, ko so bili mnogi na poti na delo, je veliko ljudi ostalo ujetih v dvigalih.

Zaradi potresa so ustavili hitre, pa tudi druge vlake.


Strokovnjaki svarijo, da bi lahko davišnjemu sledil še močnejši potres. Območje je leta 1995 stresel potres z magnitudo 7,3. Takrat je umrlo 6434 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije