REKORDERJI

Potapljaški rekord v čiščenju

Na kopno so privlekli tudi 730 kilogramov svinca.
Fotografija: Kar 633 potapljačev se je udeležilo čiščenja na Floridi. FOTO: Guinnessova knjiga rekordov
Odpri galerijo
Kar 633 potapljačev se je udeležilo čiščenja na Floridi. FOTO: Guinnessova knjiga rekordov

Potapljači so na Floridi v ZDA postavili novi Guinnessov rekord, potem ko se jih je natanko 633 potopilo ob slovitem pomolu na plaži Deerfiled in začelo na kopno nositi odpadke ter drugo umazanijo iz oceana. Med podvigom je bil prisoten uradnik Guinnessove knjige rekordov Michael Empric, ki je priletel iz New Yorka, pozorno spremljal dogajanje in štel prisotne.

Po pravilih so morali potapljači ostati v vodi najmanj 15 minut. Še vedno ni uradnega podatka, koliko smeti so privlekli na suho, po podatkih sodelujočega potapljača in okoljevarstvenika RJ Harperja pa so med drugim iz morja prinesli 730 kilogramov svinca za ribolov.

»Očitno smo nabrali veliko smeti, najlepše pa je bilo, ker nas je bilo toliko, da je bilo čiščenje resnično temeljito,« je bil ponosen Harper. Prejšnji rekord za največje število potapljačev, ki čistijo morsko dno, je znašal 614, postavili pa so leta 2015 v Rdečem morju v Egiptu.

»Rekord niti ni tako pomemben, ampak predvsem to, da vsi čistijo okoli pomola in poskušajo izboljšati svojo skupnost,« je dejal Empric. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije