ZAGROŽENA ZAPORNA KAZEN 20 LET

26-letnico danes obtožili terorizma za nedeljsko eksplozijo v baru

Vojaški bloger ubit v baru je veljal za glasnega zagovornika ruske invazije v Ukrajini.
Fotografija: Ruski predsednik je vojaškega blogerja v ponedeljek posthumno odlikoval z redom hrabrosti. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Ruski predsednik je vojaškega blogerja v ponedeljek posthumno odlikoval z redom hrabrosti. FOTO: Sputnik Via Reuters

Ruski tožilci so 26-letno Darjo Trepovo danes obtožili terorizma za nedeljsko eksplozijo v baru v ruskem Sankt Peterburgu, v kateri je bil ubit znan ruski vojaški bloger in zagovornik ruske invazije v Ukrajini Vladlen Tatarski, poročajo tuje tiskovne agencije.

Darja Trepova. FOTO: Družabna omrežja
Darja Trepova. FOTO: Družabna omrežja

Preiskovalna komisija za huda kazniva dejanja je sporočila, da je Trepovo obtožila »terorističnega dejanja organizirane skupine, ki je povzročilo namerno smrt«. Za obtožbo je zagrožena najvišja možna zaporna kazen 20 let. Trepovo so iz Sankt Peterburga premestili v Moskvo, kjer naj bi tožilci danes od okrožnega sodišča Basmanni zahtevali, naj zanjo odredi pripor.

Ranjenih še 40 ljudi

Trepova je osumljena, da je Tatarskemu v kavarni izročila kip, ki je kmalu za tem eksplodiral. V eksploziji je bilo po podatkih ruskega ministrstva za zdravje ranjenih še 40 ljudi, 25 pa jih je bilo danes zjutraj še vedno v bolnišnici.

Ruski predsednik Vladimir Putin je Tatarskega v ponedeljek posthumno odlikoval z redom hrabrosti »za pogum in hrabrost, ki ju je izkazal med opravljanjem poklicne dolžnosti«, so sporočili iz Kremlja.

Vladlen Tatarski, s pravim imenom Maksim Fomin, je veljal za glasnega zagovornika ruske invazije v Ukrajini. Poročal je s fronte v Ukrajini, širši javnosti pa je postal znan po objavi videoposnetka znotraj Kremlja, v katerem je sporočil: »Vse bomo porazili, vse bomo pobili, vse bomo oropali, če bo treba. Tako kot nam je všeč.« Na Telegramu je imel več kot 560.000 sledilcev.

   

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije