Vsak dan mora popiti 20 litrov vode

Mladi arhitekt ni sposoben zadržati tekočine v telesu Vsak dan mora obiskati stranišče približno 50 krat
Fotografija: Tekočino mora imeti ves čas pri roki. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Tekočino mora imeti ves čas pri roki. FOTO: Fb

Nemški arhitekt Marc Wübbenhorst mora vsak dan popiti najmanj 20 litrov vode, če ne tvega smrt zaradi dehidracije. Nesrečni 35-letnik trpi za redko presnovno boleznijo imenovano diabetes insipidus, ki povzroča strašansko žejo in pogosto izločanje razredčenega urina. Če bi prenehal piti, bi se njegovo telo začelo sušiti, zaradi žeje bi lahko umrl v zgolj nekaj urah.
Marc živi na tak način odkar pomni, a njegova žeja ni podobna žeji, ki jo čutimo sleherniki. Ker tudi potem ko popije kozarec ali dva, še vedno vztraja. Njegovo telo preprosto ni sposobno zadrževati tekočine, zato jo ledvice izločijo skoraj enako hitro kot jo zaužije. Brez pitja ne more vzdržati več kot eno uro, saj se mu izsušijo ustnice, začuti vrtoglavico in postane zmeden. Te simptome ostali čutimo po dveh ali treh dnevih brez tekočine.

Zaradi svojega nenavadnega stanja nikoli ne spi več kot dve uri v kosu, ves čas vstaja za pitje ali za uriniranje. Dnevno gre približno 50 krat na stranišče. To pomeni, da mora vsako svoje opravilo skrbno načrtovati. "Dolga potovanja ali nekateri športi zame ne pridejo v poštev," je pojasnil Marc. Ker ne more daleč od svojega domačega mesta Bielefelda je postal njegov pomemben del, zelo je dejaven na lokalni sceni, letos je bil zadolžen za postavitev božično novoletnega sejma. A. P.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije